Головне

ЧЄ-2013 (U-23). Анастасія Турчин стала чемпіонкою Європи

18.11.2013 17:57 543 0

В останній день чемпіонату Європи, який проходив у Болгарії, відразу дві медалі до скарбнички збірної України поклали наші дівчата - Анастасія Турчин та Галина Тарасова.

Причому, перша з цих нагород - золотої чеканки.

Дзюдоїстка з Рівного - Анастасія Турчин (78 кг) - одна з наймолодших учасниць чемпіонату Європи (U-23), цього року їй виповнилося всього 18 років.

Втім, це не завадило їй перемогти старших суперниць на своєму шляху і, в підсумку, зійти на найвищу сходинку п'єдесталу пошани.

Анастасія Турчин спочатку перемогла Гергану Попову (Болгарія), Урску Грацнер (Словаччина) і Гюуссе Стеенхюс (Нідерланди).

У вирішальному поєдинку за рахунок правильно вибраної тактики рівнянка змогла утримати перевагу в одну "юко" і "ваза -арі", що дозволило їй здобути перемогу.

Інша представниця нашої країни Галина Тарасова (+78 кг) в суперважкій вазі по ходу турніру зломила опір Сари Майрхофер (Австрія) і Елізи Маркіо (Італія).

На жаль, у півфіналі Галя була змушена капітулювати: Тесс Савелькоулс з Нідерландів виявилася сильнішою.

Але в бронзовому фіналі Тарасова все ж довела, що молодіжну збірну України рано списувати з рахунків - литовська дзюдоїстка Сандра Яблонскіте виявилася не готовою до натиску українки, повідомляє  borba.ua.

Коментарі ()