Головне

Паралімпіада. В України забрали золоту медаль

01.09.2012 10:10 398 0

Національна паралімпійська збірна команда України була позбавлена золотої нагороди, яку у змаганнях з метання диску виборола Марія Помазан.

Про це повідомляє офіційний сайт Національного комітету спорту інвалідів України.

Причому "позбавлена з найгрубішим порушенням усіляких правил федерації легкої атлетики, регламенту проведення змагань та Паралімпійських ігор у цілому", - зазначає комітет.

"Жодному пункту правил проведення Ігор таке позбавлення медалі не відповідає. Причому саме телефонний дзвінок від організаторів Ігор перетворив вранішню медаль із золотої на срібну: наче б то через якісь недоліки роботи системи... І це було зроблено так легко, ніби нічого не сталось", - йдеться в заяві комітету.

За словами президента Національного комітету Валерія Сушкевича, Національний паралімпійський комітет України до кінця боротиметься, аби повернути справедливо завойовану Марією медаль.

Він каже, що національна команда була поставлена в ситуацію, коли не можна було подати і прийняти протест, що теж було грубим порушенням усіляких прав спортсменки і команди в цілому. Однак протест було таки подано і відбір медалі у команди України призупинено.

Коментарі ()