Головне

Азаров впевнений у шансах України на проведення зимової Олімпіади-2022

01.08.2012 11:59 468 0

Україна має всі шанси вибороти право проводити в Карпатах зимові Олімпійські ігри 2022 року.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету Міністрів України.

Азаров мав бесіди з президентом МОК Жаком Рогге і президентами кількох федерацій видів спорту, які висловили оптимізм щодо спортивного потенціалу України.

"Жак Рогге привітав з вражаюче успішним проведенням в Україні Євро-2012 і побажав, щоб наша країна розвинула цей успіх і в спортивній, і в інших сферах", - повідомив глава уряду.

Він зазначив, що всі переконалися, який сильний поштовх для розвитку країни, для підвищення самооцінки дають такі масштабні проекти, як футбольний чемпіонат.

"Безумовно, таких же зусиль ми докладемо до проведення Чемпіонату Європи з баскетболу, який відбудеться 2015 року в Одесі, і до того, щоб вибороти право проводити в Карпатах зимові Олімпійські ігри 2022 року", - сказав Азаров.

"Пан Рогге повідомив мені, що комітет розглянув, які є умови для ігор в українських Карпатах, і дав попередній позитивний висновок", - додав він.

Таким чином, за словами Миколи Азарова, Україна може від слів переходити до справ. Успіх Євро-2012 і позитивна оцінка потенціалу Карпат підвищують наші шанси на отримання права проводити зимову Олімпіаду. І хоча за масштабом і складністю ця подія в кілька разів більша, ніж футбольний чемпіонат, в України є 10 років на створення спортивних об’єктів, інфраструктури, на посилення української збірної з зимових видів спорту.

"Якщо Євро-2012 настільки змінило обличчя країни, уявіть, яких змін ми досягнемо, готуючись до Олімпіади!", - сказав Микола Азаров, додавши, що для цього є всі можливості, "тільки працювати треба щодня", пише unn.com.ua.

Коментарі ()