Головне

Гливинський: "Російські коментатори в ефірі "Футболу" – ганебне явище, а Денисов - як начальник ЖЕКу"

29.06.2012 12:30 452 0

У каналу "Футбол" немає національної позиції.

Про це заявив прес-аташе національної збірної України з футболу, спортивний журналіст і коментатор Олександр Гливинський, коментуючи рішення каналу запросити російських фахівців до роботи під час Євро.

"Мене не влаштовує присутність російських коментаторів. Не заперечую, в сусідній країні є фахові коментатори, однак такі запрошення не вирішують проблем українського коментаторства. Трапляється це вже не вперше і критики щодо роботи росіян в ефірі щоразу з надміром, але постійно знаходиться якийсь вітчизняний канал, що хоче ще й собі запросити коментатора "з півночі", - сказав він.

"Присутність російських коментаторів в ефірі "Футболу" - ганебне явище. Скажімо, висловлювання такого "спеціаліста", як Уткін, украй суперечливі, на додачу він неодноразово виявляв свою неповагу до збірної країни, в якій коментує. Гру збірної Росії коментував суб'єктивно, навіть не намагаючись зважити на те, що працює не в себе на батьківщині, а отже не всі глядачі вболівають саме за росіян", - зазначив Гливинський.

"У таких випадках слід коментувати події на полі підкреслено об'єктивно, але російському колезі, судячи з усього, це ні до чого. Окрім цього, в ефірі поводиться вкрай зухвало, з усього видно, етичне ставлення до учасників дискусії - не для нього. Але все це дозволяє робити із собою український канал "Футбол"! Це свідчить, що канал не має національної позиції. Повторюся, в цього каналу хороша футбольна позиція, але не національна", - зазначив коментатор.

Також Гливинський дав свою оцінку програмі "Великий Футбол", що виходить на каналі "Україна".

"Великий футбол" - доволі яскраве шоу. Важливо, що в них є іноземні гості, зірки світового футболу. Швидше за все, в шоу непоганий бюджет. Однак мені не імпонує стиль ведення Олександра Денисова, особливо його манірність і зверхність. Адже ведучий має бути професійним, сконцентрованим і володіти темою, а не милуватися собою в студії й "опускати" у прямому ефірі кореспондентів своєї програми у стилі начальника радянського ЖЕКу", - сказав він.

"На мою думку, Денисов не надто професійно веде і свою щотижневу футбольну програму: він не дотягує ні до ведучого шоу, ні до футбольного аналітика. Зазвичай, його звороти поверхові та неоригінальні", - цитує Гливинського telekritika.ua.

Коментарі ()