Головне

Огляд закордонної преси: Україна перестає грати в Донецьку

16.06.2012 14:32 480 0
Огляд закордонної преси: Україна перестає грати в Донецьку

На жаль для українських футбольних вболівальників другий тур у групі D на Євро-2012 закінчився невдало для збірної України. Спочатку настрій нашим вболівальникам зіпсувала погода, а в другому таймі й французи. Окрім того, "Донбас Арена" і надалі виправдовує свою славу нещасливої для команди Олега Блохіна. Що ж пише зарубіжна преса про матчі групи D?

The Telegraph: Тео Уоллкот рятує Англію

The Telegraph розпочинає свій звіт по матчу з опису третього голу англійців у ворота шведів: "Денні Уелбек забив гол, який сповнений елегантності, атлетизму і величезного значення для Англії у п’ятничний вечір. Це було чарівне закінчення моменту, який створив Тео Уолкотт, вихід на поле якого допоміг перевернути божевільну гру з ніг на голову у другій половині зустрічі".

Видання зазначає, що Ходжсон заслуговує похвали за його реакцію на командні негаразди. Він зробив правильні висновки по матчу з Францією і випустив на поле Енді Керролла. Проте події початку другого тайму знову викликали чимало цікавих запитань.

На думку авторів, Уоллкот практично врятував репутацію Ходжсона, яка могла піти під укіс у разі поразки від шведів. Разом з тим, Тео зумів відповісти багатьом критикам, які негативно висловлювалися про нього останнім часом.

На завершення The Telegraph ставить риторичне запитання: в Уелбека і Керролла справи йдуть добре, то що робитиме Ходжсон, коли в склад повернеться Уейн Руні?

Goal.com: Англійська п’ятка

"Тео Уолкотт, який вийшов з лави запасних і забив один гол, а ще один створив для партнера, допоміг Англії отримати перемогу над Швецією 3:2. Таким чином, шведи були викинуті з Євро-2012 після захоплюючої гри в Києві", - розпочинає свій огляд матчу Goal.com.

Спочатку Олівер Платт, кореспондент Goal.com, розхвалює Роя Ходжсона за його мудре рішення поставити у стартовий склад Енді Керролла, який відразу ж відплатив своєму тренеру голом. Проте, якщо поглянути на це рішення з іншої сторони, то можна зрозуміти, що воно було очевидним, зважаючи на високий зріст гравців Швеції. Адже Керролл міг краще боротися з ними на другому поверсі, ніж Алекс Окслейд-Чемберлен.

Далі автор розпочав аналізувати хід подій. На його думку, ключовим моментом матчу став вихід на поле Тео Уоллкота, який не тільки сам забив гол, який урівняв шанси команд, але й після дивовижного проходу віддав результативну передачу на Денні Уелбека.

"Переможний гол Уелбека забезпечив поїздку додому для Швеції, але на Англію очікує справжнє випробування в останньому турі проти України. Проте англійцям вистачить і нічиї для виходу в 1/4", - закінчує огляд Олівер Платт.

The Daily Mail: Україна 0 Франція 2: Les Bleus стріляють двічі після блискавок і грози

Для видання значно цікавішою виявилася тема погоди, ніж сама гра. Саме тому значна частина матеріалу присвячувалася обговоренню можливих наслідків перенесення матчу: "Якийсь час здавалося, що гра немає жодних шансів на поновлення. Трава на полі стала швидко заболочуватися і чутки про те, що гра відкладається, стали поширюватися серед вболівальників. Це, звичайно, було б катастрофою для цих команд, які потім отримували б на день менше, щоб підготуватися до їх фінальних ігор в групі. Відстрочка також зіграла б злий жарт з дорогоцінними графіками телетрансляцій. Тому не дивно, що представники УЄФА попросили гравців продовжити матч через годину", - пише кореспондент The Daily Mail Йан Лейдімен.

Автор статті також зробив комплімент трав’яному покриттю "Донбас Арени", яке зуміло дуже швидко прийти в норму після зливи.

Після цього Лейдімен перейшов до короткого огляду матчу, який, по великій мірі, не відзначався унікальністю. Єдина річ, яку потрібно зауважити, це те, що автор вважає, що Жеремі Менез повинен був отримати другу жовту карточку і залишити поле після фолу на Селіні наприкінці першого тайму.

The Sun: Україна перестає грати в Донецьку

"Перший матч у Групі D розпочався під проливним дощем, але рефері Бьорн Кейперс вирішив не зупиняти гру до п'ятої хвилини, незважаючи на те, що над головами футболістів запалювалися блискавки. Коли ж грати стало неможливо, то всі пішли з поля. З часів матчу чемпіонату світу між Німеччиною та Польщею 1974 року, це був перший раз, коли гра була тимчасово припинена на великому міжнародному футбольному турнірі і перший раз за всі чемпіонати Європи", - зосереджує нашу увагу на екстремальних погодних умовах під час матчу в Донецьку The Sun.

Видання вважає, що після відновлення гри команда Лорана Блана занадто легко взяла гру під свій контроль. А два голи протягом декількох хвилин було достатньо, щоб зупинити команду Олега Блохіна.

Цікаво, але The Sun, так як і The Daily Mail, зазначає, що Жеремі
Менез повинен бути вилучений, якби цілком легально отримав другу жовту картку ще в першому таймі. Але він залишився і забив перший гол своєї збірної. Після цього Кабай оформив перемогу команди Лорана Блана.

"Україні, тим часом, необхідно перемагати Англію, якщо вони хочуть рухатися далі", - пише The Sun.

Sportbox: Холодний душ для України

"Збірна Франції отримала перемогу над командою України в матчі другого туру групового етапу Євро-2012, який відбувся в Донецьку. Доля поєдинку, який приблизно на годину був перерваний через сильну зливу, була вирішена ​​на початку другого тайму, коли у ворота господарів турніру влетіло два м'ячі", - розпочинає свою статтю Денис Петров.

"На допомогу "триколірним" прийшли захисники української команди, які мають звичку час від часу чудити біля власних воріт. Спершу хльостким ударом у ближній кут відзначився Жеремі Менез, якого не прикрив Селін, а через три хвилини вперше за збірну відзначився Йоан Кабайе. Йому не завадив прийняти м’яч і пробити Олег Гусєв. На хвилі успіху "триколірні" цілком могли довести рахунок до розгромного, коли все той же Кабайе влучив у штангу. Зустріч поступово перейшла в стадію догравання, при цьому результат протистояння навряд чи викликав сумніви навіть в українських уболівальників", - роздумує кореспондент Sportbox.

На думку Петрова, збірна Франції підтвердила статус фаворита групи і з чотирма очками в активі очолила квартет D. Українцям в останньому турі доведеться грати проти англійців виключно на перемогу.

BBC Sport: Французи перемагають Україну після "дощової" затримки

Як і більшість авторів інших видань, редактор BBC Сай Чоудхурі розпочав опис поєдинку із проблем, які виникли через погоду. Проте у них ми не будемо заглиблюватися. Далі в статті розповідається про класну гру французів, які діяли доволі легко і невимушено, що й логічно вилилося у голи. Особливо акцентує увагу Сай на чудовій грі Кабайа.

Оцінюючи гру збірної України, автор вважає, що вона в основному спиралася на довгі закидання м’яча у вільні зони для Андрія Шевченка та Андрія Ярмоленка.

Далі BBC розглядає виступ Шевченка: "Шевченко, герой стартового матчу проти Швеції, мав всього дві нагоди відзначитися. Перша була на 35 хвилині, коли Андрій не зміг реалізувати вихід 1 на 1, а Уго Льоріс вміло перевів удар на кутовий. Другий момент стався після перерви, коли м'яч в лічених сантиметрах від ближньої дев'ятки просвистів після удару Шевченка з-за меж штрафної".

Завершуючи статтю, Чоудхурі акцентує увагу на тому, що для вболівальників збірної України тих моментів, які створила їхня команда, було замало. Саме тому гучний рев і захоплення на початку зустрічі перетворилися в свист до кінця матчу.

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!

Коментарі ()