Головне

Євро-2012. Група A. Чехи залишили Польщу за бортом плей-офф

16.06.2012 21:21 1228 0
Євро-2012. Група A. Чехи залишили Польщу за бортом плей-офф

Збірна Чехії у Вроцлаві обіграла команду Польщі, завдяки чому посіла перше місце в групі "А" і вийшла у плей-офф. У матчі, в якому поляків влаштовувала лише перемога, підопічні Францишека Смуди не змогли виконати поставлене перед ними завдання, а тому змушені попрощатися з турніром.

Поляки звітну гру розпочали дуже активно, з великою кількістю флангових атак, проте не використавши свої моменти, під кінець першого тайму віддали ініціативу чехам. Загалом супермоментів команди в першому таймі не створили, багато боролися у центральній зоні, і на перерву пішли за нічийного рахунку.

Другий тайм суперники розпочали з думкою про матч у Варшаві, де греки забили росіянам, і за такого результату путівку в наступний раунд отримували команди Адвоката і Сантуша. Поляки на правах господарів активно бігли вперед, але награти щось небезпечне не могли. Тому чехи, логічно, перехопили ініціативу, що і призвело до помилки Муравськи у центрі поля, яка завершилася влучним ударо Їрачека.

Пропущений гол ще більше ускладнював завдання поляків на вихід у наступний раунд, але по грі "Кадри" в другій половині матчу мало хто вірив у те, що команда спроможна відквитати два м'ячі. Чехи впевнено тримали м'ячі і довели гру до її логічного завершення з результатом, який на всі 100% влаштував тренерський штаб збірної.

Після фінального свистка камери телетрансляції раз по раз вихоплювали засмучені обличчя господарів турніру, які, маючи усі шанси на продовження боротьби у плей-офф, не змогли втілити віру своїх уболівальників у результат. У таких матчах одна помилка має дорогу ціну, а реалізація власних моментів стоїть на першому місці.

Таким чином, з урахуванням паралельного матчу, в якому росіяни поступилися грекам, боротьбу в чвертьфіналі продовжать Чехія і Греція. Як команда Білека, так і гравці Сантуша ще раз довели, що величезну роль у вирішальних поєдинках грають саме бійцівські якості і міцний характер, які обидві збірні сьогодні продемонстрували повною мірою.

Коментарі ()