Головне

Євро-2012. Група A. Польща - Росія - 1:1. Jeszcze Polska nie zgine

13.06.2012 00:38 924 0
Євро-2012. Група A. Польща - Росія - 1:1. Jeszcze Polska nie zgine

Поляки були за 45 хвилин від поразки, що нічого б не змінила для них у турнірній стратегії. Адже що так, що за нічиєї треба було б перемагати у останній зустрічі чехів. Але "баранка" суттєво б вдарила по психологічному стану команди, котру і так розкритикували за другий тайм матчу з греками. А так - проявлено волю до перемоги, і команда в непоганому гуморі має підійти до вирішальної битви з сусідами.

Росія, котра приємно вразила фахівців щонайменше реалізацією моментів у першій грі, цього разу грала не гірше, але не перемогла. Що причиною, і чи одна вона? По-перше, забракло сил на всі 90 хвилин. Команда дуже добре відбігала годину з гаком, а потім паливо вийшло і поляки виглядали свіжішими. І якби не втома гравців "Кадри", котрі виклалися по повній після перерви, і "перебігали" росіян буквально на 10 хвилин, хтозна, чи не святкували б вони зараз перемогу.

По-друге, на відміну від матчу з чехами не вдалося забити другий гол і розвинути успіх. Шанси були. Спочатку німецький суддя Штарк перед перервою не поставив чистий пенальті за фол проти Дзагоєва. А потім була атака 3 в 3, котру зіпсував неточним пасом Аршавін. Перехоплення, миттєва контратака поляків - і рахунок став 1:1. А далі в росіян почалися проблеми з реалізацією моментів.

Було видно, що команда Адвоката вище класом, польські захисники дуже часто не встигали за думкою Зирянова, Аршавіна, Жиркова, Дзагоєва. Але певний академізм у діях росіян програвав самовіддачі суперників, котрі билися як востаннє. Дуже серйозний матч видали лідери команди Блащиковськи (відмінний гол) та Левандовськи (додавав з кожною хвилиною), добре виглядав центрбек Перкі, досить надійним був воротар Титонь.

Погано для господарів Євро те, що ці перепади у настрої, коли з греками на високому рівні було проведено перший тайм, а з росіянами другий, не дають твердої віри в їх здатність витримати у рубці з чехами. Втім, команда показала, що вміє додавати протягом гри, а тому нас чекає дуже цікаве протистояння в третьому турі.

Щодо росіян, то у них залишилися чудові шанси на вихід у чвертьфінал і дуже пристойні на перше місце в групі. Виходячи з рівня гри, продемонстрованого греками у матчі проти чехів, перемогти їх не виглядає неймовірно складним завданням. Оця легкість і може стати пасткою для команди, котра розуміє свою перевагу у класі над опонентами. Як складеться - побачимо. А поки слід подякувати командам, котрі видали поєдинок, що за рівнем напруги був одним Sз найкращих на турнірі.

Коментарі ()