Головне

Найдорожче у Польщі буде жити у Познані

26.03.2012 15:44 283 0

До Євро-2012 залишається менше 80 днів. Згідно домовленостей з УЄФА, кожне місто-господар має  забезпечити достатню кількість ліжок. 

Для Варшави це – 100 тис місць, 85 - для Гданська і Познані, ще 50 – для Вроцлава. 
"На 130 квартир у Варшаві, які містяться сьогодні у нашій базі до Євро-2012, на уїк-енд 8-10 червня, коли відкривається чемпіонат, сьогодні залишилось лише 13 вільних помешкань. Тобто майже 90% вже зайняті. 

При чому, в безпосередній близькості до стадіону залишилися лише одна квартира. За вихідні, з п'ятниці по неділю, за чотири людини в цей період доведеться платити 2100 злотих, або приблизно 260 злотих з людини за ніч (бл. 650 гривень). 

Ціни інших вільних апартаментів починаються від планки 177 злотих з людини за ніч", - розповідає Іринеуш Богдан, власник онлайн-агентства Noce.pl. 

Пан Богдан зазначив, що подібна ситуація і з іншими днями матчів в Варшаві. 

"У дні, коли матчі проходитимуть в столиці, вже зайняте житло на 95-97%. Тут середні ставки коливаються від 240-450 злотих на людину в квартирі на 2-4 людей. Дещо краща ситуація щодо нематчевих днів, поки що є варіанти і ціни відрізняються не так сильно від стандартних", - пояснює фахівець. 

У більшості онлайн-базах для розміщення фанів Євро, зростання цін прослідковується ще за два місяці до Євро. 

"Є збільшення числа квартир, проте помітне і збільшення цін. Люди хочуть отримати мінімум  60 євро з людини на ніч, або 300 євро за помешкання на 4 особи. Ці ціни вже конкурують з готелями", - заявив РАР керівник проекту Euronoclegi.com Роберт Сівінський. 

"Ми розділяємо помешкання на прості і типу люкс. Наша база містить квартири за найвищими стандартами, за які господарі хочуть понад 500 євро на день за апартамент", - додає Сівінський. 

Найбільше зацікавлення помітне на познанському сайті з розміщення до Євро. Проте тут для фанів поки що є і широкий вибір місць для проживання. 

"У Познані ще доступно 16% заявлених помешкань, тобто 84% - вже заброньовано. Проте вільними залишились найдорожчі помешкання, тут ціни – взагалі найдорожчі з усіх приймаючих міст Євро-2012. 
Причина може полягати в тому, що познанські власники апартаментів звикли до росту попиту під час популярних у місті ярмарків, виставили завищені ціни для фанів ЧЄ", - пояснює Iринеуш Богдан. 

Наразі вболівальники, які шукають, де переночувати, мають найменший вибір у Вроцлаві -  вільними є 7-8 квартир з 250 помешкань у базі розміщення. Причому Вроцлав виставляє ціни, ще вищі, ніж у Варшаві – тут розцінки починаються з 400 злотих з особи за ніч (близько тисячі гривень). 

Водночас, за оцінками експертів, найшвидше житло "розберуть" у Труймясті, в Гданську, яке найближче з-поміж приймаючих міст до німецького кордону. 

"Щодо двох перших матчів у Гданську, тут нема вже жодних вільних місць для проживання. На матч Хорватія – Іспанія 18 червня залишились вільними лише 3 квартири, a на чвертьфінал 22 червня – 4 помешкання. Треба зазначити, що ціни на проживання тут нижчі, ніж в Варшаві чи Вроцлаві", - цитує Богдана Інформаційний центр Україна-2012.

Коментарі ()