Головне

Блохін про обов'язкову перемогу на Євро-2012: "Це неправильне уявлення"

13.03.2012 11:32 703 0
Блохін про обов'язкову перемогу на Євро-2012: "Це неправильне уявлення"

Уявлення про те, що Україна як господар чемпіонату Європи з футболу 2012 року обов'язково повинна виграти чемпіонат Європи, - неправильне.

Про це заявив головний тренер національноїх збірної України Олег Блохін.

"Я вважаю, що це величезний успіх України та Польщі - те, що ми отримали право проведення Євро-2012. Турнір дасть колосальний поштовх розвитку країни. На нас лягає велика відповідальність за те, щоб збірна Україна успішно виступила на чемпіонаті Європи", - сказав він.

За словами тренера, стартовий матч зі Швецією буде досить визначальним для України.

"Хоча всі ігри, вважаю, будуть мати вирішальне значення. Адже як би ми зі шведами не зіграли, є ще дві команди, з якими потрібно зустрічатися. Я вважаю неправильним уявлення, що якщо ми господарі, то обов'язково повинні виграти чемпіонат Європи. Нервова напруга та тиск на команду не піде футболістам на користь", - пояснив він.

Блохін додав, що сильною стороною збірної є те, що у складі команди з'явилися молоді гравці з високою мотивацією.

"Вони у своєму житті ще нічого не вигравали і хочуть добитися високого результату. Другий позитивний момент - усі хлопці із задоволенням приїздять у національну збірну.  Проблемні моменти - чисто технічні, про них я не хотів би зараз говорити", - розповів наставник "синьо-жовтих".

"Якби більше наших гравців грало у провідних клубах Європи, це пішло б на користь команді. З однієї простої причини - у футболістів було б більше досвіду. Подекуди рівень чемпіонату України не відповідає рівню, який є у провідних національних першостей континенту", - вважає він.

На думку Блохіна, в Україні просто шикарні стадіони - і для гравців, і для уболівальників.

"Я впевнений, що чим більше з'явиться таких стадіонів, тим вищим стане рівень українського футболу", - сказа він.

Наостанок Блохін зазначив, що всі шістнадцять команд претендують на потрапляння у фінал, а фаворитами він вважає Іспанію, Нідерланди, Німеччину та Португалію, пише Deutsche Welle.

Коментарі ()