Головне

ПЗУ: Євро може перетворитися на "пивний фестиваль"

30.01.2012 12:37 227 0

Партія Зелених України звернулась до організаторів Євро-2012 з вимогою відмовитися від спонсорів футбольного чемпіонату, які продають алкоголь.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПЗУ, яка наголошує, що Євро-2012 може перетворитися на "пивний фестиваль", адже нині спонсорами спортивних змагань виступають компанії, які продають алкоголь.

"Проблема споживання пива дуже гостро стоїть в Україні. Особливо серед дітей та підлітків. За даними низки соціологічних досліджень, щонайменше 40% молодих громадян України у віці до 18 років періодично вживають алкоголь", - пишуть "зелені".

"Загальний обсяг споживання пива в Україні за останні 10-15 років зріс в 10 разів, при цьому в підлітковому та юнацькому середовищі збільшився вдвічі лише за останні кілька років. За 10 років загальна чисельність залежних від пива українців зросла в 12 разів", - йдеться у повідомленні..

В партії підкреслюють, що такий стан справ загрожує народові України втратою цілих поколінь та безпосередньо зачіпає інтереси національної безпеки.

"Партія Зелених України вимагає від організаторів спортивного змагання виключити з переліку спонсорів Євро-2012 компанії-виробники алкогольних та слабоалкогольних напоїв", - наголошується у повідомленні, пише УНН.

Коментарі ()