Головне

Попов: Київ після Євро-2012 прийматиме 2,5 млн туристів на рік

12.09.2011 18:50 272 0

У недалекій перспективі, вже після проведення Євро-2012, Київ має приймати до 2,5 млн туристів на рік.

Про це заявив голова КМДА Олександр Попов під час відвідання Андріївського узвозу столиці.

 "Якщо сьогодні Київ приймає 1 мільйон туристів, то через певний час ми повинні мати 2,5 мільйона", - сказав він.

"Таким чином, це буде розвитком для нашого бізнесу, перш за все для малого, і в цілому для економіки міста", - сподівається.Попов.

На його переконання, цей туристичний потік повинен собою замінити уболівальників футболу, які приїдуть на Євро-2012 і для яких готуються готельні комплекси та інфраструктура відпочинку.

Попов також зазначив, що остаточне рішення щодо проекту "Старе місто", який включає реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного, буде прийнято до кінця поточного року.

"Рішення ми приймемо, може, навіть у жовтні-листопаді для того, щоб до кінця року мати повне уявлення про реконструкцію Старого міста", - уточнив він.

Паралельно з реконструкцією Старого міста, за його словами, вестимуться роботи по будівництву туристичного - пішохідного з велодоріжками - маршруту, який об'єднає Поділ та Києво-Печерську лавру.

"До кінця 2011 року ми визначимося концептуально з усім проектом. Цей широкомасштабний план націлений на те, щоб використати можливості Києва, його культурну, історичну, архітектурну спадщину з метою залучати якомога більше туристів до нашого міста", - цитує Попова ukrinform.ua.

Коментарі ()