Головне

Україна відкрито виступила проти Ілюмжинова

20.08.2010 12:13 465 0

Україна приєдналася до позову проти Міжнародної шахової федерації, що розглядатиметься у Міжнародному спортивному арбітражі 15 і 16 вересня.

Про це повідомляє "Укрінформ", із посиланням на The New York Times.

Позов подано п'ятьма національними шаховими федераціями і виборчим штабом Анатолія Карпова, які вимагають усунути від участі у виборах чинного президента ФІДЕ Кірсана Ілюмжинова.

У позові, в якому як позивачі виступають національні шахові федерації США, Франції, Німеччини, Швейцарії та України, ставиться під сумнів законність висунення кандидатури Ілюмжинова Росією, Аргентиною і Мексикою.

У ньому також оспорюється призначення Беатрис Маринелло на пост віце-президента у команді Ілюмжинова. Оскільки кожний кандидат повинен мати список осіб, яких він призначить на основні пости Федерації, і за правилами в цьому списку має бути хоча б одна жінка, позивачі намагаються зробити кандидатуру Ілюмжинова такою, що не відповідає вимогам регламенту, виключивши Маринелло з його команди.

Якщо судді винесуть ухвалу на користь позивачів, то це може поставити під сумнів самі вибори, хоча поки що невідомо, скільки часу триватиме розгляд справи. Проте позов було подано ще 8 липня, і тому суд може розглянути справу досить швидко.

Коментарі ()