Головне

Стадіон у Львові готовий на 35%

26.07.2010 20:10 154 0

Будівельно-монтажні роботи на будівельному майданчику стадіону у Львові до Євро-2012 виконано на 35%. Про це повідомив генпідрядник з будівництва стадіону, директор ТОВ "Альткомкиївбуд" Василь Огородник.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи встигне за рік генпідрядник завершити решту робіт, він запевнив, що зможе, повідомляє zaxid.net.

Також, як розповів Огородник, кількість осіб, які працюють на будмайданчику стадіону, буде збільшуватись ще в середньому на 300 осіб - до 800-900 працюючих на зміну.

"Зараз йде монтаж складок першого ярусу, бетонованих ригелів другого ярусу. Також ми приступили до західної трибуни, проходить монтаж ригелів першого ярусу. Крім того, ми вже розпочали монтаж конструкцій, до яких буде кріпитися дах. 10 вересня будемо піднімати першу конструкцію даху", - поінформував Огородник.

За його словами, до кінця цього року буде зроблено 60% даху.

Крім того, він розповів, що розмір поля стадіону у Львові буде максимальним з трьох можливих, які передбачені нормативами УЄФА.

Разом з тим, голова Львівської ОДА Василь Горбаль не виключив проблем з будівництвом.

"Проблеми, які є з будівництвом стадіону, виключно поточні. Це ті чергові проблеми, пов'язані з кресленнями, вони були і на початку будівництва, коли сюди зайшов новий підрядник. Але зараз ситуація з підрядником робоча, спокійна. Проектувальники працюють і в суботу і в неділю, це, власне, те, що вимагав від них генеральний підрядник. Наразі ситуація абсолютно робоча, контрольована"».

Також, відповідаючи на запитання, чи є відставання від графіків, Горбаль сказав: "Якщо й є, то воно мінімальне, абсолютно робоче".

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, загальна вартість стадіону - 1,649 млрд грн. У 2008-2009 роках підрядники освоїли 131,57 млн грн, 2010 року планують освоїти 1,050 млрд грн. На сьогодні освоєно 470,2 млн грн (45%).

Коментарі ()