Головне

15-разова призерка Паралімпіад: Не люблю, коли нас жаліють

26.03.2010 17:50 241 0

Головною українською героїнею Паралімпіади стала 27-річна біатлоністка і лижниця Олена Юрковська.

В активі відразу 5 медалей - золото і срібло в біатлоні та два срібла і бронза в лижних гонках. А загалом за свою кар'єру вона завоювала 15 паралімпійських нагород - 5 золотих, 5 срібних і 5 бронзових, чим встановила рекорд.

Втім, попри такий видатний результат, Олена вже мріє про наступну Паралімпіаду в Сочі, повідомляє кореспондент "Чемпіона"

"Ця Паралімпіада була дуже важкою, і я радію цьому результату. Можливо навіть не до кінця вийшла на пік форми. У мене не було хвилювання. Важко було через погодні умови, погода змінювалася часто, тому іноді не вгадували зі змазкою лиж.

За три Паралімпіади у мене 15 медалей - 5 золотих, 5 срібних і 5 бронзових. До речі, у Ванкувері було найважче. Буду виступати, наскільки вистачить здоров'я.

Ми, спортсмени, швидко відновлюємося після виснажливих змагань. Я вже відпочила і думаю готуватися до наступних Паралімпійських ігор.

Можливо, самоціль для мене - довести багатьом людям, що спортсмени-паралімпійці також працюють і досягають високих результатів. Щоб нас менше хтось жалів.

Бо часто кажуть - "ой, мені тебе так жалко", а це дуже неприємно, коли хтось жаліє. В нашій команді всі спортсмени сильні, навіщо нас жаліти. Якби не були сильні, не прийшли б у спорт.

На запитання: "Звідки такий стимул?", спортсменка відповіла:
 
"Сам інтерес до стартів - виходиш на старт, отримуєш якиїсь адреналін. Ганяюся за адреналіном.

У 2006 році після Турину здійснила свою мрію - стрибнула з парашутом, отримала масу задоволення і адреналіну. Також люблю активний відпочинок, їздити верхи на конях, іноді  порибалити. Зараз я займаюся ремонтом, отож планую витратити на це частину призових", - каже Олена Юрковська.

Коментарі ()