Головне

Близько 40 потенційних інвесторів чекають конкурсу щодо аеропорту "Львів"

02.07.2009 13:45 128 0

Цього тижня Міністерство транспорту має оголосити конкурс на будівництво міжнародного терміналу в аеропорту Львова в рамках підготовки міста до чемпіонату Євро-2012.

Переможець конкурсу, який отримає термінал у концесію на 49 років, буде оголошений в кінці місяця, пише газета "Дело".

Видання нагадує, що оголошення конкурсу вже неодноразово переносилось - спочатку його планували призначити на 8 червня, потім 15-го, в кінцевому підсумку він був перенесений на липень. Спірним питанням до останнього моменту залишалися умови фінансування будівництва терміналу.

За інформацією видання, Мінтранс зупинився на варіанті передачі аеропорту в концесію на 49 років. Проектний прибуток буде розподілений таким чином: 80% - інвесторові, 20% - державі.

Як повідомили у Львівській облдержадміністрації, на сьогоднішній день на участь у конкурсі вже подали заявки 38 компаній, які представляють Росію, Україну, ЄС і навіть Китай. Вони чекають офіційного оголошення конкурсу, щоб їх заявки були зареєстровані. Компаніям потрібно буде заплатити внесок за участь у конкурсі в розмірі 1,1 мільйона гривень.

Згідно з умовами конкурсу, інвестор повинен забезпечити пропускну здатність аеропорту, що відповідає вимогам УЄФА, - 1 тисяча чоловік в літаки класу Boeing-767. На будівництво нового терміналу необхідно 1,2 мільярда гривень, а термін реалізації проекту складає 2 роки.

Держпідприємство "Міжнародний аеропорт "Львів"створено в 2002 році шляхом виділення в окреме підприємство зі складу "Львівських авіаліній". Аеропорт розташований в 6 кілометрах від центру Львова.

У 2008 році за рахунок держбюджету профінансовані роботи з підготовки аеропорту "Львів" до Євро-2012 на суму 5,1 мільйона гривень (39,7% від запланованого обсягу).

На 2009 рік державної цільової програмою передбачено виділення 187 мільйонів гривень з держбюджету.

epravda.com.ua

Коментарі ()