Головне

ВР ухвалила закон про Євро-2012

05.06.2009 13:57 274 0
Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про організацію та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні". За це рішення проголосували 386 народних депутатів, повідомляє "Укрінформ".

Документ визначає систему основних заходів, спрямованих на створення належних умов для організації та проведення фінальної частини турніру. Зокрема, передбачено, що Кабінет Міністрів України здійснює підтримку та співпрацю з приймаючою асоціацією УЄФА з питань організації та проведення чемпіонату, координує діяльність центральних органів виконавчої влади, пов'язану з організацією та проведенням чемпіонату, затверджує програму з урахуванням пропозицій відповідних органів місцевого самоврядування.

Уряд також має схвалювати концепції забезпечення проведення чемпіонату відповідними галузями, призначати національних координаторів та визначати їх основні завдання, здійснювати контроль за виконанням завдань і заходів з організації та проведення чемпіонату.

З метою забезпечення належної організації підготовки та проведення чемпіонату Кабінет Міністрів затверджує програму, відповідно до якої центральні та місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування розробляють і затверджують відповідні галузеві, регіональні та міські програми.

Закон набирає чинності з дня опублікування, крім пункту 6 статті 15, який вступає в дію з 1 січня 2011 року. Закон втратить чинність з 1 вересня 2012 року.

Коментарі ()