Головне

Попович: Я маю стати тінню Армстронга

25.05.2009 11:45 365 0
Головним завдання українського велогонщика "Астани" Ярослава Поповича на Джиро-д'Італія є допомога лідеру команди Ленсу Армстронгу. Про це спортсмен розповів в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Я працюю не вільним художником, а підпорядкований командним завданням. Повинен у всьому допомагати Ленсу Армстронгу. Іноді на складних ділянках траси також допомагаю американцю Леві Лефаймеру, який поки що кращий в нашій команді. Тому мені складно розраховувати на високе місце в генеральній класифікації", - сказав Попович.

За словами гонщика, він має робити все, щоб Армстронг максимально заощаджував сили напередодні вирішальних етапів.

"Одним словом, стати його тінню. Якщо, скажімо, американцеві потрібно сходити в туалет, я теж повинен робити зупинку", - додав українець.

Якщо у партнера виникнуть проблеми з колесом, Попович має віддати тому свій велосипед і чекати, поки механіки команди змінять колесо.

"Р все, щоб Армстронг не втрачав дорогоцінні секунди. Іноді повертаюся до нашої технічної машині, щоб взяти фляжку з водою і їжу для Ленса. І в будь-якому випадку, намагаюся не втратити партнера по команді з виду. Навіть коли я з якихось причин трохи відстаю, однаково краєм ока дивлюся на Армстронга. Я не можу проявляти зайву активність. Наприклад, якщо хочу піти у відрив, я повинен це узгодити з Ленсом. Передусім важливі командні, а не особисті результати", - наголосив ПОпович.

Коментарі ()