Головне

Гран-прі ФІДЕ. Ельянов переміг Камського, у Іванчука і Карякіна нічиї

23.04.2009 20:56 244 0

У восьмому турі четвертого етапу Гран-прі ФІДЕ, який відбувся 23 квітня у Нальчику, українець Павло Ельянов чорними переграв американця Гату Камського. Варто відзначити, що Ельянов дуже незручний суперник для Камського - у партіях з класичним контролем часу ця поразка для американця стала вже п'ятою поспіль!

Василь Іванчук після не дуже тривалої позиційної боротьби розійшовся миром з Шахріяром Мамедьяровим. Львів'янину ніяк не вдається перервати свою безвиграшну серію, і це його дуже засмучує. "Я зрозумів одну річ, - розповів Іванчук під час прес-конференції після поразки у шостому турі. - Адже по суті я наркоман. Мені потрібна своєчасна "доза" - тобто виграна партія. Якщо виходить "передозування", то це добре, але якщо я не можу виграти партію, то почуваю себе себе дуже погано".

Найдовше тривала партія Сергія Карякіна з росіянином Олександром Грищуком. У Карякіна майже весь час було краще, але "дотиснути" суперника у ендшпілі він не зумів, погодившись на нічию на 74-му ході.

Результати восьмого туру:
Гата Камський (США) - Павло Ельянов (Україна) - 0:1
Рустам Касимжанов (Узбекістан) - Борис Гельфанд (Ізраїль) - 1:0
Левон Аронян (Вірменія) - Петро Свідлер (Росія) - 0,5:0,5
Петер Леко (Угорщина) - Етьєн Бакро (Франція) - 0,5:0,5
Шахріяр Мамедьяров (Азербайджан) - Василь Іванчук (Україна) - 0,5:0,5
Володимир Акопян (Вірменія) - Євген Алєкєєв (Росія) - 0,5:0,5
Сергій Карякін (Україна) - Олександр Грищук (Росія) - 0,5:0,5

Турнірне становище після восьмого туру:
Аронян - 5 очків; Алєксєєв, Карякін, Грищук, Леко, Свідлер - по 4,5; Мамедьяров, Акопян, Бакро, Ельянов - по 4; Касимжанов, Гельфанд - по 3,5; Камський - 3; Іванчук - 2,5.

Коментарі ()