Головне

УЄФА ознайомилася з ходом реконструкції Луганського аеропорту

31.03.2009 15:20 286 0

До Луганська сьогодні прибула делегація, яка здійснює інспекційну перевірку аеропортів, задіяних в обслуговуванні фінальної частини Чемпіонату Європи-2012 з футболу. Презентація проекту реконструкції Луганського аеропорту почалася із зауваження Пітера Хемпсона (представник УЄФА) про те, що якщо роботи по Луганському аеропорту не будуть виконані вчасно, то це може поставити під загрозу участь Донецька у програмі Євро-2012,- передає ukrinform.ua.

За словами генерального директора обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Луганськ" Василя Татаринова, "основний проект - реконструкція штучної злітно-посадочної смуги, стернових доріжок, магістральної доріжки (знадобиться близько 85 млн євро), будівництво 12 нових стоянок і реконструкція 12 наявних. На сьогодні підписаний договір з інститутом "Украеропорт" на розробку проектно-кошторисної документації".

По закінченню реконструкції аеродром спільно зі службою повітряного руху "Украерорух" зможе здійснювати обслуговування 6 літаків на годину. Пропускна спроможність аеропорту становитиме 400 чоловік на приліт і стільки само на виліт. Планується придбання великого парку спецмашин (в тому числі автобусів з низькою посадкою, трапів, тягачів) на загальну суму 3,5 млн євро.

Увага представників УЄФА викликала повідомлення про те. що за існуючим автомобільним повідомленням гості Євро-2012 від Луганська до Донецька зможуть добратися за 1 годину 40 хвилин. Існуюче залізничне сполучення між двома обласними центрами не модернізоване, так що цим шляхом доведеться їхати щонайменше 4 години.

Представники делегації, яка здійснює інспекційну перевірку аеропортів, задіяних в обслуговуванні фінальної частини Чемпіонату Європи-2012 з футболу, ознайомилися з ходом робіт у Луганському аеропорту і провели нараду.

Коментарі ()