Головне

Вінер бідкається, що її учениці більше не можуть падати і вигравати

24.02.2009 18:54 172 0

Президент Федерації художньої гімнастики Росії Ірина Вінер вважає, що у правилах суддівства художньої гімнастики відбулися корінні зміни.

"По-перше, тепер оцінюються так звані "елементи ризику" - надскладні елементи, імовірність помилки в які досить велика. Якщо раніше ми їх робили просто так, для задоволення публіки і себе самих, то тепер за них будуть давати відповідні оцінки", - відзначила Віннер.

Доводиться "згадувати" те, що за останні чотири роки ми з дівчинками вже якось підзабули, виходити на рівень складності, який у свій час демонстрували Аліна Кабаєва, Ірина Чащина, Юлія Барсукова. Правда, при цьому з 18 обов'язкових елементів, які треба було зробити протягом програми, залишили 12. З них вісім - обов'язкові, інші чотири - на вибір", - розповіла тренер.

Крім цього з'явилася третя оцінка з десяти балів - за хореографію і музику, тобто за образ.

"Іншими словами, гола техніка без відповідного артистизму вже не пройде. Суворо буде каратися використання музики як тла, невлучання у ритм, недостатнє розкриття образу і так далі", - заявив він.

"Безумовно, працювати непросто, але, скажу вам, дуже цікаво. По-перше, дуже важливо знайти тонкий баланс між ризиком, високою базовою оцінкою і надійним виконанням. Я вже зараз бачу, як тренери "нашпигували" програми суперскладними елементами, за які при збої дадуть ту ж оцінку, що і за звичайні - нуль. При цьому необхідно не забувати про артистизм, образ. Вийти на килим і просто відбігати під музику - тепер це сором і ганьба. І наш традиційний Гран-прі Москви я чекаю з дуже великим інтересом. Саме там стане зрозуміло, у яку сторону необхідно рухатися", - наводить слова Вінер агентство "Весь спорт".

Як відомо, ученицю Вінер Ольгу Капранову неодноразово звинувачували в тому, що вона незаслужено отримує високі оцінки, зриваючи елементи, тільки за рахунок їх високої базової вартості. Натомість олімпійській чемпіонці Євгенії Канаєвій закидали відсутність артистизму.   

Коментарі ()