Головне

Фінансування реконструкції стадіону "Металіст" збільшено втричі

10.02.2009 17:34 123 0

Харківська влада вирішила втричі збільшити фінансування реконструкції стадіону "Металіст" з метою дострокового завершення робіт.

Це питання було обговорене сьогодні на виїзному засіданні постійної депутатської комісії з питань фінансів міськради, повідомляє ukrinform.ua.

За словами Харківського міського голови Михайла Добкіна, якщо у 2008 році на "Металіст" було виділено 15 мільйонів гривень, то цього року планується 45 мільйонів.

"Причому ці кошти будуть використані вже у першому півріччі. Незважаючи на економічну кризу, місто не бачить важливішого завдання, ніж підтримати динаміку підготовки об'єктів до Євро-2012. Виділивши ці кошти, ми сприятимемо завершенню реконструкції достроково - вже у цьому році", - зазначив М.Добкін.

Згідно з Державною цільовою програмою, реконструкція стадіону повинна бути завершена до 1 липня 2010 року. Завдяки злагодженій роботі обласної та міської влади, спортивну арену здадуть до кінця цього року.

Міський голова також сказав, що спільно міською і обласною владою ведуться переговори з Кабінетом Міністрів України про виділення 150 мільйонів гривень на реконструкцію стадіону "Металіст" з коштів Стабілізаційного фонду.

Довідка. Після завершення реконструкції стадіон "Металіст" буде третім у країні за місткістю (загальна місткість - 41 908 місць). Буде також облаштовано 270 місць для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Коментарі ()