Головне

Стадіон до Євро-2012 у Львові будуватить за кошти Держбюджету

25.12.2008 15:18 208 0

У проекті бюджету на 2009 рік закладено кошти на допомогу Львову в підготовці до Євро-2012. Зокрема, йдеться про 100 млн грн на дороги та про 600 млн грн на спорудження стадіону. Про це повідомив народний депутат України Тарас Стецьків.

"У проекті Держбюджету передбачені кошти на будівництво об'їзних доріг навколо міст, які прийматимуть Євро-2012. Загалом йдеться про 500 мільйонів гривень. Це цілком реальна сума, з якої Львову перепаде 100 млн грн", - повідомив Тарас Стецьків.

Разом із тим, каже народний депутат, у Стабілізаційному фонді Державного бюджету передбачено 600 мільйонів гривень на будівництво у Львові стадіону до Євро-2012.

"Окрім Львова, гроші передбачено для ще кількох міст - Донецька, Харкова, Одеси. Кабмін зробив це, враховуючи численні прохання, в тому числі і народних депутатів. Стабілізаційний фонд у 2009-му році становитиме близько 22 мільярдів гривень. Однак, я гадаю, що ці цифри є дещо віртуальні. Мене непокоїть те, що Стабілізаційний фонд мають наповнити ті джерела, які в умовах економічної кризи можуть виявитись неефективними. Адже йдеться, зокрема, про дохід від приватизації, від продажу державних облігацій та від використання коштів єдиного казначейського рахунку", - цитує народного депутата zaxid.net.

Поряд із тим, реальним наповненням Стабілізаційного фонду Тарас Стецьків називає позики міжнародних фінансових інститутів. За його словами, за сприятливих умов у 2009-му році Львів може отримати на будівництво євроарени близько 100 млн грн.

"Мені відомо, що бюджет Львова самотужки не може фінансувати спорудження стадіону. Тому допомога з державної казни буде дуже доречною. Особисто я та ще два народні депутати від Львівщини - Степан Курпіль та Андрій Шкіль - готові весь наступний рік відслідковувати доходи до Стабілізаційного фонду, аби під час його наповнення до Львова поступали кошти на стадіон", - сказав Тарас Стецьків.

Коментарі ()