Головне

Україна повернула назад тренера Подкопаєвої

07.11.2008 13:50 155 0

Відомий український тренер зі спортивної гімнастки Олег Остапенко, який підготував до олімпійського золота Лілію Подкопаєву, повертається в Україну.

Про це на прес-конференції у п'ятницю повідомили керівник федерації гімнастики Віктор Корж та тренер національної збірної Ігор Коробчинський.

"Олег Остапенко повертається в Україну. Це перший наш крок по поверненню кращих людей", - зазначив Коробчинський.

При цьому тренер відзначив, що за останні роки Україна втратила фактично 90% провідних фахівців.

"Саме заслужених тренерів, які давали хороших гімнастів. Зараз треба готувати молодих фахівців, а це непросто. Адже треба знати більше 2000 елементів і знати як навчити їх спортсмена", - додав Коробчинський.

Він також висловив сподівання, що команді допоможуть готуватися і Олександр Світличний та Валерій Гончаров.

"Сподіваюсь за цим сплавом молодості і досвіду буде майбутнє", - сказав тренер.

На запитання, чи означає це, що Гончаров завершує кар'єру спортсмена, Коробчинський відповів: "Ні, Валерка буде ще сам тренуватися. Я сподіваюся, що він ще і Кубок світу цього року виграє. Я так думаю", - зазначив Коробчинський.

Олег Остапенко з 2001 року до останнього часу тренував збірну Бразилії зі спортивної гімнастики, яка дуже прогресувала під його керівництвом.

До 2001 року Остапенко очолював українську жіночу збірну зі спортивної гімнастики. Серед його учениць - олімпійські чемпіонки Тетяна Лисенко (Барселона-92), Лілія Подкопаєва (Атланта-96), Вікторія Карпенко.  

Коментарі ()