Головне

Клубний кубок Європи. У шостому турі Іванчук обігрує Карлсена

22.10.2008 23:43 308 0

У шостому, передостанньому, турі Кубку Європи серед клубних команд українська PVK Kiev Chess зіграла унічию (3:3) з лідером заліку - німецьким клубом OSG Baden-Baden. Олександр Бєлявський переграв Міхала Красенкова, але Дмитро Яковенко поступився Етьєну Бакро. Партії Карякіна зі Свідлером, Єфіменка з Нісіпяну, Онішука з Найдічєм, Мірошніченка з Харікрішною завершилися унічию.

У командному заліку PVK Kiev Chess тепер 10 очок (за перемогу команда одержує 2 очка, за нічию - 1 очко і 0 очок за поразку). Український клуб тепер у загальнокомандному заліку третій, усього на пів-очка за додатковим показником - кількістю очок членів команди - поступившись російському URAL Sverdlovskaya.

Очолює залік, як і раніше, німецький клуб OSG Baden-Baden, з яким сьогодні грали українці. Але їх виграшу серію було перервано! На рахунку OSG Baden-Baden 11 командних очок (5 перемог, 1 нічия).

Російським клубом TPS Saransk, який очолюють два українця - Василь Іванчук і Андрій Волокітін, переміг (3,5:2,5) грізного суперника - вірменський MIKA Chess Club. У принциповій зустрічі двох шахістів з першої п'ятірки рейтингу ФІДЕ, Василя Іванчука і Магнуса Карлсена, перемогу святкував українець! Андрій Волокітін поступився Левону Ароняну.

Ізраїльский клуб Ashdod Illit, за який виступають два українці - Павло Ельянов і Олександр Моїсеєнко, - поступився російському URAL Sverdlovskaya. У заліку Ельянова - перемога, Моїсеєнка - нічия.

Клуб Руслана Пономарьова - іспанський Linex Magic впевнено переграв (5:1) Siroki Brijeg - Hering з Боснії і Герцоговини. Одна з перемог - на рахунку Руслана.

Словацький клуб Sahovsko Drustvo Ptuj, за який грає українець Андрій Максименко, поступився чеському Novoborsky SK. У Максименка - нічия з Яном Маркосом.

Клуб українки Інни Гапоненко - T-com Podgorica - у жіночих змаганнях піднявся на друге місце заліку, перегравши боснійський клуб Rudar Ugljevik.

Російський Economist SGSEU Saratov, де грає українка Ганна Ушеніна, переміг сьогодні Spartak Vidnoe і піднявся на третє місце жіночого командного заліку. На рахунку Ушеніної - перемога над Юфань Хоу.

Клуб Наталії Жукової - Finek St. Petersburg - переміг сербську команду Radnicki Rudovci. Українка зіграла унічию.

Вірменський клуб MIKA Yerevan, де грає Катерина Лагно, "всуху" (4:0) переграв своїх суперниць з литовського Panevezys Chess Club.

Коментарі ()