Головне

Щоб вирішити проблему черг на західному кордоні, з'являться шість пунктів пропуску

09.10.2008 19:21 129 0

Сьогодні, 9 жовтня, завершилось засідання українсько-польської координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва, в ході якого голова української делегації, заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв та Голова польського представництва Ради, віце-міністр внутрішніх справ Пьотр Стаханьчик підписали спільний протокол.

Основна увага під час засідання була зосереджена на обговоренні проблемних питань транскордонного співробітництва, в тому числі в контексті підготовки до "Євро-2012". Це, як розповів на прес-конференції Костянтин Єлісєєв, - питання відновлення спільного прикордонно-митного контролю та розбудова нових пунктів пропуску.

Своєю чергою, віце-міністр внутрішніх справ Польщі Пьотр Стаханьчик зазначив що дискусія була плідною і проходила без контроверсій та протиріч.

Таким чином, в Україні з'являться 6 нових пунктів пропуску на західному кордоні, з них 2 - на Волині. За словами Єлісєєва між Україною і Польщею має бути така ж ситуація на кордоні, як між Польщею і Німеччиною, - "де відстань між пунктами пропуску - 30-50 кілометрів. Це допоможе також вирішити проблему черг на кордоні".

А щодо переходу Адамчуки-Збереже, то заступник міністра закордонних справ України зауважив, що в перемовинах із польськими делегатам Міжурядової координаційної Ради домовлено, що будуть вжиті всі заходи щодо розбудови цього пункту пропуску в найближчий термін.

zik.com.ua

Коментарі ()