Головне

Львівські незрячі шахісти стали чемпіонами України

17.09.2008 15:12 304 0

З 8 до 14 вересня у м. Євпаторія відбулась командна першість України серед незрячих шахістів, на якій львівські гросмейстери зайняли перше місце. У складі команди: майстер спорту з шахів, капітан команди Іван Яцишин, Євген Лисенко, Ірина Кунта, Наталя Хрипунова. Усі гравці - інваліди 1 групи із зору. Про це сьогодні, 17 вересня, повідомила перс-служба Львівської міської ради.

У змаганнях брали участь 13 найсильніших команд України серед незрячих. Друге місце виборола команда з Київа, третє - з Полтави. Протягом останніх 10 років львів'яни з вадами зору вчетверте завоювали титул чемпіона в цьому виді спорту.

Переможці командної першості тренуються при Львівському обласному фонді соціального захисту і реабілітації сліпих, який очолює Володимир Дурнєв. В активі організації - участь у міжнародних та всеукраїнських шахових турнірах під егідою Національного комітету спорту інвалідів України, перемоги на чемпіонатах України.

«Шахи для нас - це не просто гра, це життя. Це вольова та психоемоційна реабілітація», - повідомив Володимир Дурнєв.

Управління соціального захисту Львівської міської ради тісно співпрацює з Львівським обласним фондом соціального захисту і реабілітації сліпих. 2008 року проект "Центр спортивної, побутової та медичної реабілітації незрячих "Твій шанс", під час якого була запланована участь у змаганнях, підтримано Львівською міською радою на суму 8 тис. грн в частині спортивної реабілітації незрячих.

Проект передбачає створення та підтримку навчально-тренувального центру зі шахів та шашок, організацію та проведення турнірів серед незрячих різного рангу. Під час проекту також передбачено великий турнір з шахів та шашок в листопаді цього року до Дня білої тростини і всесвітнього Дня незрячих.

zik.com.ua

Коментарі ()