Головне

Сергій Назаренко: "Казахстанці ще багатьом нерви попсують"

11.09.2008 13:47 367 0

Чекати автора дубля у ворота збірної Казахстану Сергія Назаренка після фінального свистка кореспондентові "СЕ" довелося достатньо довго: лише через півгодини футболісти української команди вийшли з роздягальні Центрального стадіону Алмати. Герой матчу виглядав втомивленим, проте по очах і скупій усмішці можна було зрозуміти: виконаною роботою він задоволений.

- Результат по грі? - цікавлюся у півзахисника збірної України.

- Вважаю, що так. Збірною України було створено багато моментів, ось тільки реалізувати велику частину з них нам не вдалося. Ми володіли перевагою, але, можливо, в останні хвилини небагато "підсіли". Отже, результат вважаю закономірним.

- Признайтеся, напередодні гри мінімум на нічию розраховували?

- У жодному випадку! Націлювалися тільки на перемогу. Адже перед нами стояло конкретне завдання - добути шість очок в двох перших іграх. Радий, що з нею ми справилися.

- Озвучена перед стартом відбіркового циклу чемпіонату світу 2010 року президентом ФФУ Григорієм Суркісом програма на два перші поєдинки виконана. Чи позначиться результат сьогоднішнього матчу на настрій збірної перед черговими іграми?

- Завжди приємно починати зі стовідсоткового результату. Звичайно, що перемоги над Білорусією та Казахстаном додадуть позитивних емоцій і впевненість перед наступними матчами групового турніру.

- Що Ви скажете про збірну Казахстану?

- Слабких суперників у відбірковому циклі світової першості не буває. І в цьому сьогодні ми мали можливість переконатися на прикладі казахстанської команди.

- Кліматичні умови середньогір'я позначилися на самопочутті під час гри?

- Ні. Ми прилетіли до Казахстану пізно вночі за місцевим часом, а не як зазвичай за день до матчу. Тренування на полі алмаатинського Центрального стадіону не проводили, тому ніякі особливості акліматизації нас, на щастя, не торкнулися.

- На що, по-Вашому, здатна команда Арно Пайперса в поточному відбірковому циклі?

- Думаю, казахстанці ще багатьом нерви попсують. Якщо не на виїзді, то в домашніх матчах - точно.

- Хто з гравців збірної Казахстану причинив сьогодні більше всього турбот?

- Нікого з команди-суперниці виділяти не стану.

- Як народжувалися два голи Сергія Назаренка?


- У першому випадку Женя Селезньов пробив по воротах, але м'яч попав у поперечину. Після відскоку мені лише залишалося потрапити у незахищений кут, що я і зробив, переправивши м'яч в сітку головою. А другий м'яч був звичайним: прийняв, пробив, потрапив в нижній кут. От і все.

terrikon.dn.ua

Коментарі ()