Головне

Казахстан – Україна: післяматчеві коментарі тренерів

10.09.2008 23:48 372 0
Арно Пайперс, головний тренер збірної Казахстану:

 - Сьогодні була трохи дивна гра. У першому таймі ми створили 4-5 гарних моментів, особливо образливо, що не забив Остапенко після виходу сам на сам. У цілому, першу половину ми провели непогано, якщо не вважати гола в наші ворота на останній його хвилині. В другій половині, після нашого гола, з'явилася надія на нічию, котру, на жаль, зламав третій м'яч українців.

- Чи є якісь футболісти, що не будуть залучатися в збірну після сьогоднішнього матчу?

- Ні.

- Чому не грав Дмитрий Бяков? 

- Він не був досить здоровим, щоб грати сьогодні.

 - Оцініть перші три гри збірної в нинішньому відбірковому турнірі.

- У першій грі з Андоррою команда діяла добре і зуміла досягти необхідного результату. У Хорватії була дуже складна гра. Цю команду, я вважаю, однією з кращих у Європі на даний час. По сьогоднішньому матчі можу сказати, що мене, звичайно, не влаштовує підсумковий результат, але те, що команда діяла у своєму стилі, мене порадувало.

 Олексій Михайличенко, головний тренер збірної України:

 - Насамперед, я задоволений результатом гри. Те, що команда завоювала сьогодні три очки - дуже важливо. У цілому, сьогодні була показана більш осмислена гра й в обороні, і в атаці. Ми мали безліч гольових моментів. Але і не обійшлося без образливих промахів. Маючи перевагу в два м'ячі, примудрилися пропустити гол, до якого привели індивідуальні помилки в обороні. Важко було грати без помилок, тим більше, що ми вперше грали в такому складі, оскільки втратили Русола в захисті і Мілевського в атаці. Ми постаралися наскільки це можливо освіжити нашу гру. Левченко, грав сьогодні другого опорного півзахисника, це дозволило дати більше простору попереду Алієву і Назаренку. І всі, я думаю, бачили, що атаки були непоганого виконання і доводилися до завершального удару.

 - Оцініть гру збірної Казахстану.

- Ми очікували, що команда Казахстану буде діяти обережніше, ніж у грі з Андоррою, що буде грати з одним нападником. До речі, він приніс нам дуже багато неприємностей. Ми постаралися організувати нашу захисну лінію. За великим рахунком, якщо ми самі не створювали собі проблем, то в збірної Казахстану не завжди усе виходило. Хоча господарі провели кілька гарних атак, що заслуговують на увагу. При підготовці до цієї гри ми бачили, яку гостроту вносять стандартні положення у виконанні казахстанців, але як не намагалися зіграти уважно, повного спокою не було. Звичайно, помітно, що збірна Казахстану програє в класі. За бажанням, самовіддачею - усе було на рівні. Я бажаю вашій команді прогресувати.

- На скільки відсотків ваші футболісти виконали сьогодні установку на гру?

- Складно по гарячих слідах вирахувати якийсь відсоток. Ну, можливо, 75. Було б більше, якби футболісти реалізували усі свої моменти. І не доводили справу до тих нервових хвилин при рахунку 2:1. Після другого гола мої футболісти дещо втратили концентрацію, і гол казахстанців став логічним завершенням невдалого тимчасового відрізка, що ми провели. Окремо стоїть вихід казахстанського нападника сам на сам у першому таймі. Це була груба помилка оборони. Проблеми тут ще є. Дуже важко досягти повного взаєморозуміння за короткий час, особливо при грі в лінію.

 - Що було для вас найскладнішим у цій грі?

- Це був відрізок часу після гола казахстанців до нашого третього м`яча. Він був дуже нервовим для обох команд.

 - Як ви можете оцінити дії Андрія Шевченка?

- Він зіграв дуже корисно. І гол забив, і передачі віддавав, і в обороні допомагав. Або взяти прекрасний пас на Селезньова, що той не використав, хоча на такому рівні такі моменти потрібно завершувати.

 - Відкіля в Шевченка така взаємодія із Селезньовим?

- Ми багато працюємо, тренуємося. Для Шевченка, що має величезний досвід і величезний талант не складає великих проблем грати в парі з будь-яким форвардом.

ФФК

Коментарі ()