Головне

Олімпійці відклали сварку Тимошенко з міністрами. ФОТО

03.09.2008 17:28 146 0

3 вересня під час відкритого засідання Кабінету Міністрів України відбулось вшанування українських спортсменів - чемпіонів і призерів Ігор ХХІХ Олімпіади, що відбулась у Пекіні (Китай).

Прем'єр-міністр України Тимошенко подякувала спортсменам за те, що вони своїми блискучими виступами гідно представили українську державу, повідомляє прес-служба президента.

 

"Ваші результати перевищили прогнози фахівців і так постійно відбувається з українцями - ми завжди перебільшуємо очікування. Щиро дякую вам, дорогі спортсмени і тренери, за цей прекрасний результат", - наголосила Юлія Тимошенко.

Прем'єр-міністр вручила кожному чемпіону та призеру Олімпійських ігор Почесну Грамоту Кабінету Міністрів України та пам'ятний знак, а тренерам спортсменів було оголошено подяки прем'єр-міністра.

Від спортсменів слово мала Олімпійська чемпіонка Афін, бронзова призерка Ігор у Пекіні Іріні Микульчин-Мерлені.

 

Іріні подякувала уряду, Міністерству України у справах сім'ї, молоді та спорту, Національному олімпійському комітету України за постійну підтримку українського спорту.

 

Водночас Іріні зазначила, що існує низка проблем, які потребують вирішення. Зокрема, спортсменка зазначила, що наразі вкрай необхідно розвивати спортивну інфраструктуру та підвищити рівень забезпечення тренерів. На прикладі особистих тренерів чемпіонок з фехтування на шаблях Іріні пояснила, що необхідно відзначити винагородою кожного особистого тренера, а не ділити одну на всіх.

 

Прем'єр-міністр пообіцяла, що вирішенням озвучених питань Уряд займеться вже зараз.

Завершилась церемонія вшанування олімпійців символічним келихом з шампанським та фотографуванням на згадку.

Фото прес-служби міністерства молоді і спорту

Коментарі ()