Головне

Васюник, Павленко і Бубка підняли український прапор у Пекіні

07.08.2008 17:39 112 0

Саме підняття прапору в Олімпійському селищі символізує, що держава готова до Олімпійських ігор. У переддень старту Ігор XXIX Олімпіади таку готовність висловила і Україна.

Разом з прапором нашої держави, було піднято і прапори таких країн, як: Непал, Латвія, Сербія і Ангола.

Мер Олімпійського селища вручила президенту НОК Сергію Бубці та шефу місії НОК на Іграх XXIX Олімпіади Ніні Уманець символічний подарунок, а вони в свою чергу -українські сувеніри.

"Українські олімпійці готові у чесній та безкомпромісній боротьбі змагатися на Олімпійських іграх", - підкреслив Сергій Бубка.

У піднятті українського прапору також взяли участь Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Сергій Камишев та спортсмени, які на цей час уже прибули до Олімпійського селища.

Раніше Національний олімпійський комітет повідомляв, що у піднятті прапору візьмуть участь і кілька представників шоу-бізнесу, поїздку яких на Олімпіаду фінансує НОК.

Нагадаємо, що завтра, 8 серпня, в Пекіні пройде урочиста Церемонія відкриття Ігор XXIX Олімпіади. Пряму трансляцію спортивного шоу можна подивитися на Першому Національному каналі (УТ-1) о 14:45 - 18:33 (пряма трансляція) та у повторі у 21:25 - 22:45.

Коментарі ()