Головне

Велотур пам'ятками Галичини

29.07.2008 12:58 128 0
З 1 по 3 серпня відбудеться велотур пам'ятками Галичини, що пропагує здоровий спосіб життя, відвідання старовинних пам'яток архітектури Галичини. Такий захід відбудуться вже втретє. Про це сьогодні, 29 липня, під час прес-конференції повідомив організатор заходу, член Студентського братства Львівського національного університету ім. І. Франка Юрій Пирч.

У велотурі візьмуть участь 20 учасників: 17 велосипедистів і 3 водії автомобілів підтримки, в яких буде туристичне обладнання і харчування для учасників велопробігу.

Велопробіг стартує у п'ятницю, 1 серпня, від Львівської міської ради. Загальна довжина маршруту 260 кілометрів. Кожного дня велосипедисти будуть долати близько 80 кілометрів.

Учасники відвідають цвинтар І світової війни і церкву Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці у Вислобоках, храм Преображення Господнього у Вирові, Костел Успіня Богородиці і Церкву Святого Миколая у Кам'янці-Бузькій, костел Воздвиження Чесного Хреста у Новому Милятині, Церкву Богоявлення у Новосілках, зруйнований костел у Вишнівчиках і багато інших пам'яток архітектури Галичини. Учасники пробігу планують повернутись до Львова 3 серпня о 22.00.

Усі охочі зможуть переглянути світлини із велотуру на фотовиставці на вулиці Банковій 3 із 7 по 17 серпня. Також фотозвіт велотуру буде висвітлений на фестивалі активного відпочинку та спорту, який проходитиме у виставковому центрі «Lemberg» з 26 по 28 вересня, пише ЗІК.

Коментарі ()