Головне

Визначився чемпіон України з дресажу

28.07.2008 14:25 224 0

Переможницею Чемпіонату України з дресажу, що відбувся з 24 по 26 липня під Києвом, стала Світлана Кисельова, майстер спорту міжнародного класу. Світлана Кісельова виступала верхи на Париж-97, другою стала Ольга Євдіна на Імпресаріо-94, третє місце за Олександром Ковшовим і Мехолом-94.

Світлана Кисельова верхи на Париж-97, фото Федерації кінних видів спорту Києва

Чемпіонка зазначила, що рівень підготовки українських вершників помітно зріс, так само як і рівень проведення змагань. Є надія, що вже за кілька років столичні спортсмени успішно презентуватимуть український кінний спорт на світовій арені. А поки Федерація кінних видів спорту Києва створює базу для цього.

"Одне з головних завдань, яке стоїть перед Федерацією, це - залучити до кінного спорту дітей, які згодом стануть надією України на змаганнях світового рівня і Олімпіадах зокрема, а для цього створити необхідні умови", - зазначила Наталія Присяжнюк, директор проекту Відкритий Кубок Києва з кінних видів спорту, повідомляє прес-служба Федерації кінних видів спорту м. Києва.

Вже зараз, за її словами, молодому українському кінному спорту допомагає Міжнародна Федерація кінних видів спорту (FEI). Її представники уже кілька разів побували в Києві з метою поділитися досвідом і в майбутньому допомогти фінансово.  Зараз обидві Федерації розробляють програму співробітництва на наступний рік. Найближчі змагання Відкритого Кубка Києва  пройдуть 19-20 вересня.

Довідка:

Дресаж. Манежна їзда за спеціальними тестами, що відбувається на арені 100х40 м-кодів або 80х40 м-кодів, розміченій літерами. Мета змагання - оцінка свободи, точності темпу, гармонійності, імпульсивності, гнучкості, легкості і правильності виконання фігур і вольтів коня у русі. Крім того, оцінюються спортсмени за стиль, акуратність, загальну здатність керувати своїми кіньми, а також за зовнішній вигляд, стан збруї і екіпажу, уміння забезпечувати їх загальну зовнішність, ефективність і працездатність.

Коментарі ()