Головне

Ющенко буде боротися з демографічною кризою спортом

11.06.2008 16:35 159 0

Президент Віктор Ющенко виступає за необхідність популяризації серед населення фізкультури і спорту.

Про це він заявив під час засідання Національної ради з питань фізичної культури і спорту, повідомляє прес-служба президента.

 "Коли ми говоримо про те, як дати відповідь на модель виховання, як дати відповідь на спосіб життя, як знайти реалізацію потенціалу, ми схиляємося до того, що колосально багато у цьому питанні можуть зробити спорт, фізична культура", - сказав президент.

Він нагадав, що даними Міністерства охорони здоров'я, лише 3% українців мають необхідний рівень фізичної активності. Президент вказав на те, що ця ситуація набуває особливої гостроти на тлі негативних демографічних показників, які має Україна.

"Я закликаю до того, щоб ми через Раду сформулювали системну концепцію, як справитися із тими викликами, які існують у піднятій проблемі. Перш за все, нам треба створити мотиви для населення до занять фізичною культурою і спортом. Людині повинно бути вигідно бути здоровою, мати здоровий спосіб життя, менше звертатися до лікаря", - сказав президент.

Ющенко також запропонував для вирішення цієї проблеми більше уваги приділити спорту в системі шкільної освіти, залучаючи фахових тренерів до роботи з дітьми.

Коментарі ()