Головне

Масове відсторонення росіян від Ігор-2018: у МОК назвали основну причину

24.01.2018 17:40 2410 0
 

Якщо якогось спортсмена не допустили до Олімпійських ігор, то на це були серйозні причини.

Таку заяву зробив президент МОК Томас Бах.

"Наше рішення не принижує Росію та її спортсменів. Ви можете бути впевнені, що комісія (комісія МОК щодо допуску спортсменів - ред.) не діяла в ролі судді або арбітра. Вони ретельно перевіряли кожну справу. У результаті Росія може бути впевнена, що тільки чисті спортсмени потраплять на Ігри і неприємних сюрпризів після змагань не буде. Росії слід цінувати таку можливість", - заявив Бах.

"Перед Іграми було проведено масштабне тестування всіх спортсменів з метою упевнитися, що на Ігри поїдуть тільки чисті спортсмени. Незалежна комісія склала список запрошених спортсменів. Він містить тільки чистих російських спортсменів. Якщо цей спортсмен відсутній у списку, це означає, що у комісії були серйозні підстави для такого рішення", - пояснив ситуацію голова МОК. 

Нагадаємо, 22 січня стало відомо, що МОК не допустив лідерів збірної Росії із біатлону, а також шестиразового олімпійського чемпіона з шорт-треку Віктора Ана.

Також повідомлялося, що збірна Росії із ковзанярського спорту майже усім складом пропустить Пхенчхан-2018. Усього МОК забанив понад 40 спортсменів із Росії, які готувалися взяти участь в Іграх-2018. 

Коментарі ()