Головне

Наші за кордоном: Шафаренко вийшов на перше місце серед бомбардирів білоруської Екстраліги. Інші події минулого тижня

25.11.2013 16:56 787 0

Український нападник мінської "Юності" Олег Шафаренко вже місяць утримує лідерство серед найкращих бомбардирів у білоруській Екстралізі.

Наприкінці жовтня українець вийшов на другу сходинку у лізі за кількістю набраних очок, однак на першій тоді перебував неактивний хокеїст — ще один українець Олександр Матерухін, який на той час вже був гравцем мінського "Динамо".

Вже наступного тижня Шафаренко остаточно захопив першість.

В двох матчах минулого тижня Шафаренко набрав 2 (1+1) очки і тепер має у своєму активі 34 (8+26) балів за підсумками 24 поєдинків.

Водночас його партнер по команді Олег Тимченко опустився на третій рядок серед бомбардирів причому поділяє його з форвардом "Гомеля" Едійсом Брахманісом.

На рахунку Тимченка також 2 (1+1) очки у двох іграх тижня.

Нижче телеканал "ХSPORT" наводить показники за тиждень (18.11 — 24.11) інших українських хокеїстів, що виступають у закордонних клубах:

КХЛ

Нападник пітерського СКА Олексій Понікаровський провів чотири матчі, однак очок у них не набрав. При цьому в усіх іграх крім поєдинку з "Локомотивом" проводив на льоду не більше 12,5 хвилин.

Нападник мінського "Динамо" Олександр Матерухін зіграв у трьох матчах і записав на свій рахунок 2 (1+1) очки.

ВХЛ

Нападник Костянтин Касянчук на минулому тижні був переведений з клубу КХЛ "Динамо" Москва до його фарм-клубу у ВХЛ з Балашихи. У одному матчі КХЛ він очок не набрав, а в двох іграх ВХЛ записав на свій рахунок гол та асист.

Нападник "Рязані" Шаміль Рамазанов зіграв у двох поєдинках і набрав у них 2 (1+1) очки.

Нападник "Сарова" Віталій Доніка ще досі через травму не може допомогти своїй команді.

Захисник "Молот-Прикам'я" Віталій Люткевич зіграв в одному матчі і заробив "-1".

Захисник "Титана" Олександр Побєдоносцев взяв участь в одному матчі, очок не набрав і досягнув нейтрального показника корисності.

Чемпіонат Білорусі

П'ятим бомбардиром Екстраліги є український форвард "Металурга" Андрій Міхнов, який у трьох матчах тижня набрав 5 (0+5) очок.

На сьомому місці ще один українець — форвард "Німану" Віктор Андрющенко, який протягом тижня зіграв лише в одному поєдинку і очок не набрав.

Форвард "Гомеля" Єгор Єгоров провів три матчі і набрав 4 (1+3) очки.

Оборонець "Гомеля" Юрій Наваренко зберігає третю сходинку серед бомбардирів-захисників. В трьох матчах тижня він набрав 2 (0+2) очки і досягнув нейтрального коефіцієнта корисності.

Захисник "Вітебська" Павло Таран провів один матч, очок не набрав і досягнув нейтрального коефіцієнта корисності.

WHL

Нападник "Калґарі Хітмет" Павло Падакін в двох матчах відзначився двома голами, причому дубль він оформив у матчі з "Прінс Джордж Коугарс".

ECHL

Нападник "Сауз Кароліна Стінгрейс" Ігор Гонгальський поміщений до списку травмованих і пропустив шість останніх матчів своєї команди. У команді повідомляють, що в нього "травма верхньої частини тіла".

Іспанія

Нападник "Барселони" Данило Дідковський, який водночас є й головний тренером команди, провів за минулий тиждень один матч, у якому зробив три гольові передачі.

Захисник "Віторія-Гастейс" Віталій Куліков зіграв в одному матчі і завершив тиждень з показником корисності "0".

Коментарі ()