Головне

"Єнакієвець" вимагає у ФФУ і Мінспорту скасувати рішення Лисенчука

30.03.2010 15:29 693 0

Футзальний  клуб "Єнакієвець" буде домагатися перегляду рішення виконкому Асоціації міні-футболу України, який постановив, що цей клуб посідає 7 місце у турнірній таблиці чемпіонату України.

Про це повідомив президент клубу Андрій Новіков.

"29 березня, було засідання виконкому АМФУ, після якого мені зателефонував президент Асоціації Лисенчук, і сказав, що було прийнято рішення про те, що Єнакієвець залишається на 7-му місці.

Ми не можемо погодитися з таким рішенням, і відправили листи до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ і до Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту. На розгляд листа повинно піти близько тижня, тому я буду просити про перенесення наступної гри "Єнакієвця".

Вся справа в тому, що 18 березня було скасовано Доповнення до регламенту проведення Чемпіонату та Кубка України. Але з цього Додатку вже був розіграний Кубок України - він розігрувався не так, як завжди (по дві гри на кожному етапі і тільки одна - фінальна), а був проведений Фінал восьми за новими правилами, згідно Додатку до регламенту.

У цьому ж Додатку пояснювалося, як розподіляються місця в турнірній таблиці за рівної кількості набраних очок. У першому підпункті говориться, що перевагу має команда, яка має кращі результати в особистих зустрічах. Якщо виходити з цього, то "Єнакієвець" повинен знаходитися на 5-му місці.

Але вийшло так, що на розіграш Кубка це Доповнення поширювалося, а на чемпіонат - ні. У такому випадку, і Кубок розіграний був нелегітимно. І в "Тайму" потрібно забрати трофей і розіграти суворо за регламентом.

Будемо чекати рішення КДК. Якщо Комісія залишить рішення виконкому АМФУ в силі, то важко сказати, що далі буде з "Єнакієвцем", - цитує Андрія Новікова сайт "Єнакієвця".

Нагадаємо, що у фінальний етап першісті України з футзалу виходять 6 клубів. Сталося так, що відразу 3 команди - "Локомотив", "ТВД" і "Єнакієвець" набрали по 33 очки і поділили 5-7 місця.

Коментарі ()