Головне

Скандальний суддя Вакс: Мене називають зрадником. Але я все життя був українцем та співав гімн

27.12.2017 20:15 2730 0
 Юрій Вакс

Скандальний арбітр Юрій Вакс, якого вигнали із українського футболу через роботу в окупованому Криму та наявності паспорта РФ, пояснив, чому він опинився у подібній ситуації.

За його словами, він був змушений отримувати російський паспорт, а в українському футболі став заручником політичних ігор.

"Мене називають зрадником. Спершу мені було боляче. Але ми з Жабченком (ще одним арбітром, якого відсторонили від роботи в Україні - ред.) не зробили нічого погано, щоб нас називали ворогами і зрадниками", - заявив Вакс в інтерв'ю Football Hub.

"Ми ніколи нічого зле не говорили про державу. Так, ми отримали російські паспорти, але їх отримали 99.9% кримчан. Я все життя був українцем, вболівав за збірну і співав гімн, але коли політика втручається ... З нами вчинили несправедливо. Я б дуже хотів судити в чемпіонаті України, адже це зовсім інший рівень, але ми заручники цієї ситуації", - вважає скандальний арбітр. 

Вакс зазначив, що він зараз працює в чемпіонаті Криму, а до цього не збирався залишати півострів, адже у нього там нерухомість та сім'я. До того ж, в Криму він заробляє більше, ніж в Україні. 

"Я продовжую займатися суддівською діяльністю, але вже в іншому чемпіонаті. На жаль. Зараз я арбітр Кримського футбольного союзу. Звичайно, я хотів залишитися в українській Прем'єр-ліги, і ми з Анатолієм Жабченко до останнього намагалися це зробити, але політична ситуація склалася проти нас", - говорить арбітр.

"Нам інкримінують перетин кордону, але по-іншому ми ніяк не могли дістатися (на гру в УПЛ - ред.). Нам виділяли 2 тисячі гривень на дорогу, і нікого не цікавило, як ти будеш добиратися, але за добу до гри ти повинен бути на місці. А зарплати арбітр не індексувалися з 2005 або 2006 року. Тоді коли курс був шість гривень за долар, ми отримували на руки, виходить, 2 тисячі доларів. Зараз залишилася та ж сума за гру Прем'єр-ліги - 12 тисяч гривень. У чемпіонаті Криму я отримую за гру трохи більше десяти тисяч російських рублів, а в місяць виходить дві-три гри", - цитує Вакса СпортАрена.

Нагадаємо, інформація про можливе подвійне громадянство була озвучена в ефірі програми Золотий свисток, що вийшла на телеканалі 2+2.

Тоді ж Комітет арбітрів мав перевірити наявність російських паспортів у Вакса та Жабченка.

Коментарі ()