Головне

Президента ФІФА звинувачують у використанні особистого літака російського олігарха

07.07.2017 10:40 1400 0

Президента ФІФА Джанні Інфантино звинувачують в тому, що кілька разів літав на літаку російського бізнесмена Алішера Усманова. Як стверджує видання Mail on Sunday, глава ФІФА, зокрема, літав на такому літаку з Мілану в Рим на зустріч з Папою Римським.

Це могло стати причиною "конфлікту інтересів", оскільки Усманов близько пов'язаний з російським спортом.

Відзначається, що деякі члени ФІФА звинувачували Інфантіно в цьому і подали приватну письмову скаргу. Річ у тому, що Інфантіно не попередив організацію про свої перельоти на приватному літаку, а це є порушенням правил організації. Проте комітет з етики ФІФА не знайшов фактів, що підтверджують ці звинувачення.

Прокурор з етики ФІФА Роберт Торрес зазгначив, що літак для поїздки до Папи Римського належав Леону Семененко, другу Інфантіно. Це судно було куплене два роки тому в Усманова.

"Зв'язки між Семененко і Усмановим були недостатньо близькі, щоб їх можна було розглядати у світлі "конфлікту інтересів"", -

"Літак мій з 2014 року. Наші сім'ї, мої і Джанни Інфантіно, дружать вже багато років. Я запропонував підвезти його з Мілану в Рим, тому що я летів на вечірку. Потім я залишився в Римі, і дозволив йому узяти літак в Женеву. Я витратив не менше двох годин, щоб дати пояснення спеціальному слідчому від ФІФА", - сказав Семененко.

Незважаючи на цю заяву, видання підкреслює, що літак змінив власника в той же місяць, коли ним користувався Інфантіно. Лайнер був зареєстрований на Кайманових островах, і неможливо зрозуміти, хто їм володіє насправді, пише championta.com.

Такі дані були спрямовані у ФІФА, на що послідувала відповідь, що справа вже закрита. Один з представників ФІФА crfpfd, що якщо літак і був власністю Усманова, то Інфантіно про це не знав, тому до нього не може бути претензій.

Раніше повідомлялося, що Інфантіно звільнив голову комітету ФІФА з етики, який вів розслідуванння щодо нього.

Джанні Інфантіно
Коментарі ()