Головне

Євро-2017 (U-21). Українці здобули третю перемогу у відборі, розгромивши Шотландію

06.09.2016 20:24 7827 0
Євро-2017 (U-21). Українці здобули третю перемогу у відборі, розгромивши Шотландію

6-го вересня на Оболонь-Арені "синьо-жовті" впевнено перемоги молодіжну збірну Шотландії.

Після перемоги над французькою "молодіжкою" тренерський штаб української збірної, як і говорив наставник "синьо-жовтих" Олександр Головко, вніс мінімальні корективи у стартовий склад своєї команди: Матвієнко не потрапив до заявки, Мар’ян Швед почав гру на лаві запасних, а Віктор Циганков та Андрій Блізніченко - з перших хвилин вийшли на поле.

Усі м’ячі у цьому матчі влітали у ворота однієї команди, а сам матч вийшов багатим на боротьбу та небезпечні моменти. Вже на четвертій хвилині зустрічі Макберні завдавав удар по воротам Підківки, а на шостій - Гуцуляк не дістав м’яч після навісу у карний майданчик шотландців.

Гості активно розпочали матч, пресингуючи українців на половині поля "синьо-жовтих". Найбільш активним у складі шотландців були Макберні, Кадден і Кінг. Саме їхні дії кілька разів призвели до небезпечних моментів поблизу воріт українців: прострілів у карний майданчик та удар здалеку, якого завдавав Ніколсон.

Українцям вдалося витримати натиск шотландців, а потім і відкрити рахунок. Андрій Блізніченко з лінії карного майданчику пробив влучно. Скориставшись перевагою у рахунку, підопічні Головка почали більш активно діяти в атаці та ще до кінця першого тайму як мінімум двічі мали можливість забити. Циганков після подачі Блізніченка пробив вище воріт, а згодом небезпечно пробивав Данченко. Шотландці мали нагоду піти на перерву за нічийного рахунку, але українців від неприємностей врятував Підківка.
 
Шотландців, які перед цією зустріччю випереджали українців лише не один заліковий бал, не влаштовували ні рахунок матчу, ні перебіг подій на полі. На традиційну розминку у перерві запасні гравці шотландської збірної вийшли за п’ять хвилин до початку другого тайму. Водночас, Головко провів одну заміну: замість Беки Вачіберадзе на поле вийшов Дмитро Мишньов.

Шотландці ж розпочали другу половину зустрічі дуже активно, вже у стартові п’ять хвилин двічі спробувавши вразити ворота Підківки дальніми ударами. Правда, у ціль жоден із "пострілів" не влучив.

Відповідь українців не змусила на себе довго чекати. Спочатку Циганков заробив штрафний, але сам же виконав його не найкращим чином, пробивши у стінку. Зате розіграш наступного стандарту був куди небезпечнішими: Бєсєдін після подачі Блізніченка з кутового влучив у стійку. Через кілька секунд уже Підківка, вийшовши далеко за межі карного майданчику, у падінні головою вибив м’яч в аут, перериваючи небезпечну атаку шотландців.

Гра пішла на зустрічних курсах, небезпечні епізоди виникали поблизу воріт обох команд, але забили українці. На 69-й хвилині Артем Бєсєдін, змістившись з флангу у центр, чудово пробив з-за меж карного майданчика точно у дальній кут. 2:0 - "синьо-жовті" трохи знизили градус напруги у матчі.

Шотландці не думали здаватися. Інша справа, що, пішовши великими силами в атаку, гості залишали вільні зони у захисті, чим і скористалися українці. Мар’ян Швед, перехопивши м’яч поблизу карного майданчика "синьо-жовтих", промчав півполя, але не зумів віддати передач. Швидко ввівши м’яч у гру, українці відзначились утретє: Вакулко віддав передачу на Бєсєдіна, а Артем п’ятою переправив м’яч у сітку, оформивши дубль.

На цьому небезпечні моменти у матчі не закінчилися. Кілька разів довелося вступати у гру Підківці. А забити українцям вдалося з пенальті після фолу Суттара - вже у компенсований арбітром час Андрій Борячук відмінно виконав удар "з точки", технічно перегравши голкіпера гостей.

Дві перемоги, п’ять забитих м’ячів і жодного пропущеного, шість набраних очок і вихід на четверту сходинку у турнірній таблиці - такі показники української "молодіжки" у вересневому мікроциклі. А свій наступний поєдинок у межах відбірного турніру Євро-2017 "синьо-жовті" проведуть уже у жовтні: суперником українців буде команда Північної Ірландії.

За матеріалами ФФУ

Світлина ffu.org.ua

Чемпіонат Європи-2017 з футболу

Молодіжні збірні U-21

Відбірковий етап

6 вересня

Україна - Шотландія 4:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Блізніченко (26), 2:0 - Бєсєдін (69), 3:0 - Бєсєдін (77), Борячук (90+2, пен)

Україна : Підківка, Лук’янчук, Качараба, Кирюханцев, Блізніченко, Данченко, Вачіберадзе (Мишньов, 46), Вакулко, Циганков, Гуцуляк (Швед, 69: Борячук, 82), Бєсєдін

Попередження: Данченко, Мишньов, Кирюханцев - Гоулд, МакБерні, Чалмерз, Суттар

Турнірне становище: Ісландія - 15 (7), Македонія - 15 (8), Франція - 14 (8), Україна - 10 (8), Шотландія - 8 (8), Півн. Ірландія - 1 (7).

Нагадаємо, що після завершення інших матчів ігрового дня у групі збірна України (U-21) втратила навіть теоретичні шанси пробитися на Євро-2017.

Коментарі ()