Головне

Одкровення Курченка та сенсація у Запоріжжі. Підсумки 26-го туру УПЛ

17.05.2016 15:14 1189 0
Одкровення Курченка та сенсація у Запоріжжі. Підсумки 26-го туру УПЛ

У черговому, останньому у цьому сезоні, турі чемпіонату України серед кращих команд у шести матчах було забито 19 голів.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

26-е ігрове коло стало останнім у чемпіонаті сезону-2015/16. Вже у наступній першості нас очікує новий формат проведення змагань – серед кращих команд ліги будуть лише 12 клубів, а кількість матчів між колективами стане набагато більшою. У суботу відбудеться останній матч у поточному клубному сезоні – у фіналі Кубку України зустрінуться віце-чемпіон країни донецький Шахтар і наш представник у Лізі Європи, луганська Зоря. Поєдинок буде зіграний у Львові, на стадіоні Арена-Львів.

Матч туру

Протистояння полтавської Ворскли та клубу з Кіровоградщини Олександрії стало тим матчем, який обидві команди провели з великою жагою до перемоги та показали волю до успіху. Незважаючи на те, що глядачі побачили всього один гол, клуби показали видовищний футбол і своїх шанувальників не розчарували. Взяття воріт господарів течією матчу продиктоване було лише частково, адже протягом більшої частини ігрового часу поєдинку перевагою володіла команда Василя Сачка.

Команда туру

Луганська Зоря вкотре показала класний футбол у матчі з одним із грандів українського футболу. У суперечці з донецьким Шахтарем команда Микити Каменюки продемонструвала не тільки цікавий футбол в атаці, а й помітні вольові якості. Для того, щоб зрозуміти, наскільки вдало "чорно-білі" протистояли трійці клубів, які фінішували у таблиці вище, ніж луганці, варто побачити, скільки у поєдинках з Динамо, Шахтарем і Дніпром Зоря набрала очок. Загалом луганці записали у свій актив вісім балів.

 Світлина zarya-lugansk.com

Ювіляр туру

Півзахисник донецького Шахтаря Тарас Степаненко провів 100-й матч у вищій лізі українського футболу. У поєдинку з луганською Зорею колишній гравець запорізького Металурга зіграв на полі всі 90 хвилин. Степаненко став одним із фігурантів недавнього скандалу у грі з київським Динамо, коли цей гравець побіг до фан-сектору столичного клубу й, таким чином, спровокував на негарні дії Андрія Ярмоленка, інших "динамівців" і своїх одноклубників. Крім того, з високою вірогідністю, Степаненко поїде на чемпіонат Європи у складі національної збірної України та буде гравцем основного складу команди Михайла Фоменка.

Сенсація туру

Луганська Зоря зуміла переграти донецький Шахтар у матчі, у якому фаворитом аж ніяк не була. Це лише третя в історії перемога "чорно-білого" клубу над принциповим опонентом за часи незалежної України. Майбутні суперники по фіналу Кубку зіграли у Запоріжжі, а команда тренера Юрія Вернидуба показала, що займає четверту сходинку у таблиці недарма. Ба, навіть більше – Зоря забила Шахтарю більше одного голу вперше за час проведення матчів між командами. Нагадаємо, що у першому колі гра між клубами завершилася з рахунком 7:1 на користь півфіналіста Ліги Європи.

 

Цитата туру

Виявляється, вітчизняний уболівальник не знає про всі зусилля, які власник харківського Металіста Сергій Курченко докладає щодо "синьо-жовтого" клубу. Ось що президент "в бігах" сказав в інтерв’ю одному зі своїх підконтрольних ЗМІ:

"...Ще раз хочу нагадати, що я чесно та законно придбав клуб, вклав у його розвиток немалі інвестиції. Крім того, незважаючи на несприятливий інвестиційний клімат у країні, я продовжую вкладати гроші та буду робити це надалі. У свою чергу, хочу порадити "доброзичливцям" таким, як Кернес, Стороженко, Ярославський, – займайтеся своїми справами, а не робіть бридкості клубу... Більше того, якби влада та Ярославський не шкодили б усі два роки клубу, то ми б були щонайменше на другому місці, як у 2013 році. Клуб я нікому не віддам. Докладу усіх зусиль, щоб, на злостивцям, Металіст у наступному сезоні виступав у Прем’єр-лізі..."

Гравець туру

Півзахисник луганської Зорі Андрій Тотовицький і нападник київського Динамо Лукаш Теодорчик стали найкращими, на нашу думку, гравцями туру, що минув. На рахунку хавбека та форварда по три голи у матчі з донецьким Шахтарем і харківським Металістом відповідно. Тотовицький не просто зіграв класний матч, а зміг показати чи не кращий футбол протягом своєї поки нетривалої кар’єри. У цій грі цьому футболісту вдавалося ледь не все – від вміння обіграти опонента до сильних і точних ударів. У клубному сезоні, який щойно завершився, Андрій став важливим виконавцем "чорно-білих" і таким собі "джокером" Юрія Вернидуба. Загалом на рахунку Тотовицького вже сім голів у всіх матчах сезону-2015/16. Теодорчик зупинився на позначці у шість м’ячів.

Світлина zarya-lugansk.com

Гол туру

Півзахисник Олександрії Денис Дедечко забив найкращий, на нашу думку, м’яч туру, що минув. Хавбек колективу Володимира Шарана класно "спіймав" шкіряну сферу на ногу, коли атака його команди, здавалося, захлинулася. Колишній хавбек київського Динамо й казахської Астани повернувся в Україну наприкінці лютого цього року. За клуб з країни, яку не так давно "прийняли" у європейську футбольну сім’ю, Дедечко встиг зіграти навіть у груповому раунді Ліги Чемпіонів. Це перший гол Дениса після повернення на Батьківщину.

Коментарі ()