Головне

Кубок України. 1/2 фіналу. ФК Олександрія - Шахтар 1:1. Шаран не програв і Луческу

20.04.2016 21:51 1088 0
Кубок України. 1/2 фіналу. ФК Олександрія - Шахтар 1:1. Шаран не програв і Луческу

ФК Олександрія знову піднесла несподіванку українським прихильникам футболу. Цього разу підопічні Володимира Шарана у першому півфінальному матчі Кубку України-2015/16 не поступилися донецькому Шахтарю. При цьому по ходу зустрічі футболісти з Кіровоградщини навіть вели у рахунку.

"Гірники" можуть нарікнути на дощ, який увесь день ішов в Олександрії. Адже, як відомо, на такому полі краще оборонятися, аніж креативити. Гості заволоділи ініціативою зі стартовим свистком, правда, до гостроти та небезпеки фактично не доходило.

Лише у середині тайму, коли Олександрія згадала, що потрібно бігти у бік воріт суперників, у Шахтаря почали з'являтися моменти. Спочатку Тайсон вийшов на рандеву з Леванідовим, але програв дуель воротарю. Згодом Феррейра не реалізував подібний момент, пробивши повз ворота. Не влучали своїми ударами з гострого кута і Марлос з Тайсоном.

Натомість, гол забила Олександрія. Божевільний удар вдався Грицуку, котрий прийняв м'яч після скидування Старенького, п'ятою відіграв Коваленка та пробив за неймовірною траекторією у "дев'ятку". Господарі за інерцією ще поатакували кілька хвилин, примусивши попотіти оборону Шахтаря. П'ятов одного разу виграв у Куліша вихід один на один.

Світлина shakhtar.com

У перерві Луческу звипустив Едуардо замість Феррейри. А от Шаран, напевне, вирішив узяти візаві несподіванкою, адже олександрійці з перших хвилин побігли в атаку. А Шахтар отримав шанси в улюблених контратаках. Першим не скористався Марлос, який не влучив у ствір воріт після виход віч-на-віч з голкіпером. А от друга нагода виявилася вдалою. Едуардо добив м'яч після сейву Леванідова після удару головою Дентіньо.

Шаран, відчувши, що може все погано закінчитися, дав команду гравцям "сісти" в оборону. Тому моментів у господарів і не було, крім кількох дальніх ударів. Шахтар також великими силами вперед не йшов, але був не проти виграти цей поєдинок.

Найреальнішу нагоду принести своїй команді перемогу мав Нем. Веллінгтон, за рахунок того, що послизнувся захисник, вийшов на Леванідова, але пробив дуже неточно. Отож, нічия в Олександрії, яка перед матчем-відповідь зберігає інтригу у протистоянні за вихід у фінал. Усе вирішиться 11 травня.

Коментарі ()