Головне

Сенсація в Олександрії, погром у Запоріжжі. Кубок України. Підсумки 1/4 фіналу

08.04.2016 15:51 557 0
Сенсація в Олександрії, погром у Запоріжжі. Кубок України. Підсумки 1/4 фіналу

У другому за престижністю турнірі нашої держави відіграно матчі, після яких визначено усіх чотирьох півфіналістів змагання.

Ми не забули про головних героїв та невдах змагання, які отримають по "заслугам" у матеріалі від Чемпіона.

Подія стадії

Одразу дві команди вийшли в півфінал турніру вперше в історії. Луганській Зорі та клубу-представнику області, в адміністративному центрі якої народився гравець іспанської Севільї Євген Коноплянка, вдалося підкорити настільки високу планку досить несподівано. Вочевидь, що на стадії 1/2-ї очікувалися, в першу чергу, такі клуби, як Динамо, Шахтар та Дніпро. Проте безсумнівним є той факт, що як команда Юрія Вернидуба, так і колектив під "головуванням" нападника Віталія Пономара, такі звитяги точно заслужили.     

Команда стадії

Колектив Володимира Шарана довів, що може претендувати на підкорення значно вищих завдань, ніж це прогнозувалося на початку сезону. Клуб Сергія Кузьменка є новачком вищого дивізіону, проте після того, як піднявся в Прем’єр-лігу, показує футбол, який можна називати гідним для підкорення  високих цілей. Нині важко сказати, хто ж із трьох можливих суперників стане опонентом скромного, проте амбіційного клубу, проте хто б не дістався Олександрії у півфіналі, поспішати називати команду з Кіровоградщини аутсайдером, не варто.

Cвітлина fco.com.ua

Матч стадії

У протистоянні Давида й Голіафа, якою стала зустріч Олександрії й київського Динамо, глядачі отримали можливість побачити ледь не безпрецедентне видовище. Мова про те, що клуб, в якого сумарна вартість усіх гравців дорівнює приблизній ціні одного(!) середньостатистичного виконавця стартового складу столичного клубу, домінував у матчі з діючим чемпіоном країни!! Оцінюючи гру Олександрії, варто зазначити, що ця команда відмінно перебудувалася після проваленої кількома днями раніше гри проти того ж Динамо. Це говорить про те, що тренерський штаб колективу відмінно зорієнтувався в непростій ситуації й швидко зробив відповідні висновки.

Сенсація стадії

Дії, а точніше – бездіяльність, київського Динамо в номінально домашньому матчі в Олександрії стали потужним приводом для стріл гніву, випущених у гравців та тренерський штаб команди з Києва вболівальниками. Сергій Ребров та його команда провели другий невиразний матч у сезоні. І вдруге – закономірно програли. Після поразки Шахтарю у середині жовтня колектив Олександра Шовковського виграв у чемпіонаті УПЛ дев’ять матчів поспіль. Цього разу для того щоб отримати "прощення" від шанувальників, столичному клубу достатньо втримати першу позицію в чемпіонаті, "мимоходом" перегравши "Гірників" на початку травня.   

Розгром стадії

Луганська Зоря вчинила велику шкоду луцькій Волині. Колектив "чорно-білих" вкотре продемонстрував, що є головним претендентом на зачислення в такий ранг, як "третя сила", після того, як дніпропетровський Дніпро фактично здав повноваження. Втім, титанічна перевага команди Пилипа Будківського стала наслідком не тільки вдалої гри луганців, а й вкрай бездарних дій гостей. По суті, "Хрестоносці" провели найгірший матч з початку сезону й залишили турнір заслужено. 

Аншлагу серед глядачів не було, однак був "аншлаг голів". Світлина Фотофакт

Антигерой стадії

Півзахисник київського Динамо Сергій Рибалка зіграв матч, який буде воліти забути якомога швидше. Колишній хавбек чеського Слована гру проти Олександрії провалив не тільки за спортивними показниками, відігравши у відборі й у конструюванні атак свого клубу вельми невдало, але й підвів колектив, коли дуже недбало проявив себе в двох схожих епізодах. Чому Рибалка вирішив, що в футболі дозволено розмахувати ліктями – велика загадка, а ще більша – чому Сергій не зрозумів усю хибність такого підходу після того, як отримав першу жовту картку.  

Цитата стадії

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний на дошкульну й нищівну поразку своєї команди відреагував традиційно емоційно: "…У нас з ними буде окрема розмова. Так ставитися до футболу не можна. Не чекав я такого. Домовилися перед матчем померти, не пропустити, не програти. Але гравці зараз дуже хитрі, підлі, не щирі до футболу. Вони звинувачують багато ситуацій. У країні, не в країні. Вийшов – грай. Не хочеш – кидай цю справу і йди в АТО, що-небудь будуй. Так грати нелюдяно, як сьогодні, не можна. У мене все!"

Гравець стадії

Нападник полтавської Ворскли Дмитро Хльобас провів блискучий матч-відповідь проти донецького Шахтаря й забив у ворота суперника два голи. Таким чином, Хльобас не піддався критиці, яку випромінювали спеціалісти, скептично налаштовані щодо його переходу до Полтави. У футболці команди тренера Василя Сачка гравець, орендований в київського Динамо, відзначився вже втретє. Загалом Хльобас забив уже восьмий гол в поточному сезоні й серйозно налаштований створити конкуренцію в основному складі "біло-синіх" у майбутньому.

Дмитро Хльобас. Світлина ФК Ворскла

Гол стадії

Півзахисник Олександрії Артем Чорній провів, можливо, кращий, і точно – матч, який запам’ятається одному з гвинтиків системи Шарана надовго. На рахунку 26-річного колишнього гравця Миколаєва та Іллічівця Чорнія єдиний гол у поєдинку з київським Динамо. Причому взяття воріт клубу, випестуваного Валерієм Лобановським, відбулося через виконання одного з улюблених прийомів Метра-гравця: Чорній забив у ворота Олександра Рибки, виконуючи "сухий лист"! Це перший гол Артема в поточному сезоні.

Коментарі ()