Головне

Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Челсі - ПСЖ 1:2. Блан каже Гіддінку та Кості до побачення

09.03.2016 23:48 544 0
Ліга Чемпіонів. 1/8 фіналу. Челсі - ПСЖ 1:2. Блан каже Гіддінку та Кості до побачення

За два останні роки ці суперники вже встигли набриднути один одному, однак з кожним разом команди демонструють ще цікавиший футбол. Два роки тому Челсі вдалося вдома домогтися успіху з рахунком 2:0 після програного на виїзді матчу (1:3). У минулому сезоні в чвертьфінал пройшов вже ПСЖ, що багато в чому стало можливим після нічиєї на Стемфорд Брідж (2:2). Парижани після непоганого результату вдома (2:1) мали непогані шанси вийти в чвертьфінал турніру в четвертий раз поспіль, і свого підопічні Блана домоглися.

Гості почали матч дещо знервовано, вже на старті матчу почалися завали в обороні, і цим вже на 3-й хвилині ледь не скористася Дієго Коста, втім, удар іспанця з-під захисника парирував Трапп. Цей момент дещо сколихнув парижан, які згодом відведи гру від власних воріт та відповили небезпечним моментом у виконанні Ді Марії, однак його непоганий удар з гострого кута дивом в останній момент заблокував Іванович.

Після такого собі "обміну" команди почали грати більш відкрито, і першим поплатився саме Челсі: На 16-й хвилині Ібрагімович один залишився на правому фланзі, пройшов ближче до карного та зробив простріл через весь карний суперника, на дальній опинився Рабьо який і замкнув передачу шведа. Питання в тому, чому захисники Челсі не прикрили Ібру, а про "політ" кількох захисників лондонців повз м'яч під час прострілу я промовчу.

Пропущений гол явно "розкочегарив" господарів. У підсумку 10 хвилин гості змушені були відбивати атаки Челсі, а вже на 27-й хвилині оборона парижан також дала слабину, коли класна атака команди Гіддінка завершилася голом Кости. Дієго отримав чудову передачу від активного Вілліана, залишив без роботи Тьяго Сілву і в результаті послав м'яч в сітку воріт Траппа, який вже нічим допомогти не зміг. На куражі господарі продовжили давити на суперника, і як не намагалися підопічні Блана заспокоїти атакувальний тепм, все було марним. Як результат, за останні 20 хвилин 2 жовті картки в пасиві ПСЖ, 1 в пасиві Челсі та купа моментів біля воріт Траппа, однак дивом французи зберегли позитивні для себе 1:1 і пішли на перерву.

Челсі продовжив свою справу вже зі старту другої половини матчу. Два непогані моменти на 49-й хвилині мали Вілліан та Азар, втім, обидва удари вінгерів Челсі пішли у захисників. Близькими були лондонці бодай до переведення матчу у додатковий час, але на 60-й хвилині стався вкрай неприємний для них епізод. Пошкоденння зазнав Дієго Коста, його Гіддінк змінив на Траоре і на цій "ноті" господарі в нападі відверто "загубилися".

У свою чергу ПСЖ наче відчув запах крові та відносно швидко перевів гру на половину поля пораненого суперника. Травма Кости наче збила з ритму лондонський клуб, який вже через сім хвилин пропустив і другий м'яч: Ібрагімович після прострілу Ді Марії зіграв на випередження та сильним пострілом пробив під поперечку воріт Куртуа. І знову питання до центральних беків, які припустилися ідентичної помилки ще під час першого голу.

Міг відігратися Челсі? У фуболі все буває, однак за десять хвилин до завершення основного часу Ібра зі схожої позиці ледь не поклав і 3-й гол, цього разу врятував Куртуа. Забити за десять хвилин 3 голи ПСЖ, та ще й без Кости - завдання фактично неможливе. Як не намагалися господарі бодай для себе та вболівальників вигризти нічию, нічого не вийшло, ПСЖ чудово відпрацював в обороні та довів справу до логічного завершення. Отже, 1:2 на користь гостей, таким чином команда Лорана Блана стала одним з перших чвертьфіналістів поточного розіграшу Ліги Чемпіонів.

Коментарі ()