Головне

Прем'єр-ліга. 19 тур. Динамо - Зоря 1:0. Київ проходить луганський бар`єр

20.03.2016 22:20 658 0
Прем'єр-ліга. 19 тур. Динамо - Зоря 1:0. Київ проходить луганський бар`єр

Київське Динамо до матчу у Києві не вигравало у Зорі вже 1,5 роки. Прорвало столичний клуб у матчі 19 туру на НСК Олімпійський. Але і ця гра, як попередні три  із Зорею не стали легкими для команди Сергія Реброва.

У двобої першого кола Динамо зіграло із Зорею у нульову нічию і була близькою команда з Луганська до такого результату і в неділю.

Юрій Вернидуб, здається, вивчив столичну команду досконально. Що в принципі довела і сама гра. Зоря добре оборонялася й інколи намагалася контратакувати. Динамо вело гру усі 90 хвилин, а забило лише одного разу. Єдиний та переможний м`яч в цій грі провів Жуніор Мораєс, який проштовхнув м`яч у ворота Шевченка після пасу Андрія Ярмоленка. До речі, до моменту з голом захист Динамо повністю виключив з гри Мораєса, а Каменюка закрив Ярмоленка.

Світлина - fcdynamo.kiev.ua

Видовищної гри за моментами в цій зустрічі ми так і не побачили, але динаміка та боротьба двох тренерів вдалися на славу. У Зорі виділялися своєю швидкістю Караваєв та Петряк, яким також не дав розігратися захист вже Динамо. Після пропущеного голу Зоря опустила руки і перестали бігати ноги. Очевидно, що як не пропускати в цій грі Вернидуб добре вимуштрував команду, а ось сил на відігравання не залишилося.

Що стосується Динамо, то після забитого голу команда зняла тягар відповідальності за результат і Зорі стало і зовсім сутужно захищатися. У луганської команди, як таких нагод забити майже і не було. Був удар Будківського, спроба пробити Шовковського у Петряка, але нічого з цих епізодів не вийшло. Останні 15 хвилин гри пройшли без моментів, але в динаміці.

З 80 по 90 хвилину суддя видав 5 жовтих карток, 4 з яких отримали гравці Зорі. Це єдина перевага в цьому матчі, в якій Зоря зуміла перевершити Динамо. Хоча, у віддачі гравців Зорі не варто дорікати. Зоря билася і була близькою до подарунку близькому по духу Шахтарю.

У результаті Зоря втратила важливі очки в боротьбі за бронзу, а Динамо продовжує впевнено крокувати до чемпіонського матчу з Шахтарем.

Коментарі ()