Головне

Блаттера назвали швейцарцем року

17.12.2015 12:40 470 0

Швейцарське видання Weltwoche визнало відстороненого від роботи президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера швейцарцем року, повідомляє Die Welt.

Як повідомляється, видання називає Блаттера "невпинним і чудовим борцем за інтереси футболу".

Швейцарське федеральне бюро юстиції (FOJ) 25 вересня відкрило справу проти Блаттера, який підозрюється в тому, що незаконно переклав два мільйона швейцарських франків главі Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішелю Платіні в 2011 році. На початку жовтня комітет ФІФА з етики відсторонив Блаттера і Платіні на 90 днів від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом, пише gazeta.ua.

Арбітражна палата ФІФА 23 листопада відкрила справу у відношенні як Блаттера, так і Платіні на підставі доповідей, відправлених комітетом ФІФА з етики. ЗМІ повідомили, що обом чиновникам може загрожувати довічне відсторонення. Засідання арбітражної палати комітету ФІФА з етики призначено на 18 грудня.

Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, перемігши єдиного опонента в особі принца Йорданії Алі бін Аль-Хусейна, а вже 2 червня на тлі корупційного скандалу оголосив про відставку. Вибори нового глави організації повинні пройти 26 лютого 2016.

Коментарі ()