Головне

Об'єднаний Суперкубок. "Шахтар" вирвав перемогу у "Зеніта" на останніх секундах матчу

30.01.2014 23:22 714 0

Донецький "Шахтар" розпочав з перемоги Об'єднаний Суперкубок, що проходить в Ізраїлі. У четвер, 30 січня, "Шахтар" з рахунком 2:1 вирвав перемогу у пітерського "Зеніта".

Майже весь матч проходив за переваги "гірників", які мали і більше гольових моментів. Ще в першому таймі підопічні Мірча Луческу вийшли вперед. Після комбінації Ілсіньо-Адріано-Срна відбувся пас на Тейшейру, який майстерно поклав м`яч у кут воріт російського клубу.

Ще в перші 45-ть хвилин "Зеніт" мав кілька шансів відігратися. Двічі на ударній позиції бив Кержаков, а після удару Вітцеля "Шахтар" врятував П`ятов.

У другому таймі малюнок гри не змінився. "Шахтар" знову мав перевагу, був мобільнішим і легко проходив вайлукуватих та дещо лінивих в ці йгрі чемпіонів Росії. На 70-ій хвилині цього матчу донецька команда забила ще один гол, але суддя зафіксував офсайді в Феррейри.

Вже на 81-й хвилині, коли більшість гравців "Шахтаря" готувалися святкувати перемогу, забив "Зенті". Після прострілу з флангу Шатова м`яч влучив у руку Ісмаілі і суддя не вагаючись ставить пенальті. З 11 метрів Рязанцев легко переграв П`ятов - 1:1.

Після пропущеного голу "Шахтар" побіг відіграватися і притис "Зеніт" до власних воріт. Двічі росіян рятувала штанга та поперечка після ударів Кости та Бернарда. Але довести справу до післяматчевих пенальті не вдалося. На останній хвилині основного часу Коста видав гарний удар з метрів 19-ти і змусив воротаря "Зеніта" капітулювати.

Отже, наступний матч "Шахтар" проведе з ЦСКА.

Нагадаємо, що в іншому матчі турніру ЦСКА по пенальті обіграв "Металіст".   

Об'єднаний Суперкубок

30 січня

"Шахтар" - "Зеніт" (Росія) 2:1 (1:0)

Голи: 1:0 – Алекс Тейшейра (22), 1:1 – Рязанцев (81, пен), 2:1 – Дуглас Коста (90)

Шахтар: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Ісмаілі, Хюбшман (Степаненко, 73), Ілсіньо (Бернард, 65), Алекс Тейшейра (Едуардо, 73), Фред, Луіс Адріано (Дуглас Коста, 65), Тайсон (Феррейра, 65).

Зеніт: Лодигін, Ломбертс, Смольніков, Ансальді (Крішито, 46), Нету, Аршавін, Файзулін (Тимощук, 46), Широков (Шатов, 46), Данні (Рязанцев, 46), Вітцель (Зирянов, 73), Кержаков.

Попередження: Кучер (5), Фред (81).

Коментарі ()