Головне

Прем'єр-ліга. "Чорноморець" - "Шахтар" 0:1. На перерву лідером

03.12.2013 17:00 559 0
Прем'єр-ліга. "Чорноморець" - "Шахтар" 0:1. На перерву лідером

Донецький "Шахтар" не дав шансів одеському "Чорноморцю" розділити перше місце за підсумками першої частини сезону. У центральному матчі 18 туру "гірники" в Одесі з мінімальним рахунком 1:0 переграли одеситів. Для команди Романа Григорчука гра з "Шахтарем" були не менш важливою, оскільки це була перевірка командою, що нині на ходу.

Цю перевірку одесити не пройшли, але дали справжній бій супернику. Перші хвилин 25-ть гри "моряки" здебільшого оборонялися і майже забули про атаку. Але така тактика Григорчука спрацювала. Стартовий натиск господарі витримали, а потім притисли до воріт і "Шахтар". Гарні моменти забити втратили Джедже та кілька разів Антонов. Гостям у цих моментах відверто щастило.

Не без фарту та чудової гри Безотосного не пропускав голів і "Чорноморець". Але в останні хвилини одесити поплили. Втрата концетрації на 45-ій хвилині після подачі кутового, й Адріано з близької відстані розстріляв ворота "Чорноморця". Уся провина за цей гол лежить на захисті господарів, що до цього моменту грав на межі самопожертви.

Швидко відігратися "Чорноморець" не зумів, оскільки після забитого голу суддя відразу свиснув про завершення першого тайму. До речі, у перші 45-хвилин суддя Бойко помилково зафіксував офсайд в Антонова, а це був вихід сам з воротарем і цілком, можливо, що гол.

У другому таймі обидві команди знову показал класний футбол. "Шахтар" грав більш обережно, а ось в "Чорноморця" знову кілька моментів забити втратив Антонов. Гра ва-банк "Чорноморця" у Григорчука також не вийшла, окільки три заміни не оживили гру. Після хвилини 75-ї господарі відчутно здали у фізиці, а ось "Шахтар" почав більше пресингувати і моментів в атаці в одеситів майже не було.

Команда Мірча Луческу довела гру до цілком логічної перемоги і не дала "Чорноморцю" трохи посидіти на першому чи другому місці. Але нижче четвертої сходинки одесити точно не опустяться у 2013 році, а за рівнем гри команда Григорчука заслуговує бути у символічній трійці призерів цього року.

Коментарі ()