Головне

Ліга Європи. "Чорноморець" - "Динамо" Загреб 2:1. Курс на Нідерланди

29.11.2013 00:30 1187 0
Ліга Європи. "Чорноморець" - "Динамо" Загреб 2:1. Курс на Нідерланди

Вольова перемога над загребським "Динамо" в Одесі і поразка ПСВ в Болгарії подарували непогані шанси одеському "Чорноморцю" для продовження боротьби в Лізі Європи.

З перших хвилин матчу ініціативу на полі повністю захопили гості, які раз по раз намагалися загрожувати воротам Безотосного. Вже перший удар відбувся на 7-й хвилині матчу, однак Халіловичу трошки забракло влучності. "Чорноморець" в свою чергу зібрався тільки на 15-й хвилині. Господарі поля розіграли непогану атаку. Рієра виконав подачу на Джедже, той головою пробив, але повз стійку. Після цього епізоду одесити ініціативу перехопили, але загралися попереду, після чого і пропустили гол у свої ворота. В один дотик після точного пасу від Пінту відзначився Бечирай. Удар у форварда вийшов несильним, однак Безотосний з ним не впорався.

Після цього забитого м'яча гра заспокоїлася. Григорчук зробив заміну, замість Кутаса, фланг якого був як "прохідний двір", на полі з'явився Прийомов.

Добившись переваги в рахунку, гості не прагнули особливо просуватись вперед, катали "снаряд" в центрі поля, а особливу увагу приділяли захисту. В свою чергу "Чорноморець" після такого розвитку подій просто не міг прийти в себе. Лише на 36-й хвилині матчу після стандарту паритер міг бути відновлений, але удар Ковальчука вийшов занадто слабким. В підсумку перший тайм залишився за гостями.

У другому таймі "моряки" також забоксували на старті. Як і раніше мало що виходило попереду у підопічних Григорчука. Головні події почали розгоратися на кінець години матчу, саме тоді Бечирай міг ставити крапку в матчі, однак не зміг реалізувати вихід 1 на 1 з Безотосним, який перевівши "снаряд" на кутовий подарував шанс своїй команді. Після цього моменту "Чорноморець" таки взявся за справу і провів класний ігровий відрізок.

Напруга на ворота гостей наростала з кожною хвилиною і таки метаріалізувалась у забитий гол. Невисока подача після кутового знайшла голову Бергера, той переадресував м'яч далі у воротарський, де Антонов випередив захисників і головою переправив м'яч у сітку Зелінки - 1:1.

Господарі після голу продовжували нарощувати оберти, аби відзначитись в друге. Лише в компенсований час фортуна нарешті посміхнулась "морякам". Знову за одеситів зіграв кутовий: Прийомов виконав подачу на ближню стійку, звідки головою зумів завдати удару Фонтанелло, Зелінка удар парирував, але точно на Діденка, який вже грудьми заніс "снаряд" у ворота "Динамо", встановивши остаточний рахунок у матчі - 2:1.

"Чорноморець" здобув дуже важливу перемогу. Радість для підопічних Григорчука ще в тому, що ПСВ програв в гостях "Лудогорцю". Тепер все залежить від самих одеситів, яким для виходу в наступний етап Ліги Європи потрібно перемагати іменитого суперника в останньому турі.

Коментарі ()