Головне

Прем'єр-ліга. 11 тур. Дніпро - Чорноморець 2:0. Матч за друге місце

28.09.2013 16:54 1405 0
Прем'єр-ліга. 11 тур. Дніпро - Чорноморець 2:0. Матч за друге місце

Дещо несподівано підійшли до цього матчу суперники в якості сусідів по турнірній таблиці, з однаковою кількістю очок поділяючи друге та третє місця. Якщо "Дніпро" ще минулого року привчив до того, що осінню частину сезону він проводить впевнено, то таке високе становище "Чорноморця" після третини чемпіонату стало справжнім сюрпризом. Гостроти протистоянню додавали й спогади про останню зустріч суперників, коли навесні одесити не пустили дніпропетровців до фіналу Кубка. Зрештою, тренерська дуель Хуанде Рамоса та Романа Григорчука просто не могла обернутися нецікавим матчем.

Те, що суперники з повагою ставляться один до одного, стало зрозуміло з перших хвилин. Із самого початку на полі було багато боротьби; дещо більше тримав м’яча "Дніпро", але ближче до воріт Безотосного "Чорноморець" діяв абсолютно спокійно, впевнено руйнуючи одну за одною всі атаки господарів. Самі ж одесити в контратаки ходили нечасто, але пару гострих випадів також зробили.

Загалом рівна гра вже наближалася до перерви і здавалося, що усі козирі команди приберегли на другий тайм. Але за хвилину до кінця першої половини Матеусові нарешті вдалося продертися правим флангом до воріт і прострілити на Калініча, якому лишилося з кількох метрів точно пробити в ближній кут, відкривши таким чином рахунок.

Гол "у роздягальню", звичайно, сплутав карти Григорчуку. По перерві одесити вимушені були грати більш відкрито, і вже настала черга "Дніпра" застосовувати контратаки, що дуже добре йому вдається завдяки швидкості Коноплянки та Матеуса. Але і з цим гості якось вправлялися, доки не підвів свою команду корінний дніпропетровець, а нині одесит Олексій Антонов. Після звичайного, нічим не особливого зіткнення в центрі поля з Артемом Федецьким форвард "Чорноморця" наступив на ногу лежачому опонентові, за що отримав пряму червону картку від Можаровського.

І вже після цього "моряки" були приречені. Буквально п’яти хвилин у більшості вистачило "дніпрянам", аби подвоїти свою перевагу. Ледь не в середині поля Коноплянка отримав і м’яча, і вільний простір; на швидкості втік від суперників; міг Євген виводити на воротаря Матеуса, який нісся паралельним курсом, але вирішив взяти гру на себе, і на підході до карного майданчика пробив точно у шпарину між двома оборонцями, а заразом і повз Безотосного.

Останні хвилини гри минули на половині поля "Дніпра", але тепер уже господарі впевнено нейтралізовували атаки суперників. Здобувши перемогу, дніпропетровці отримують триочкову перевагу над "Чорноморцем", а разом з тим і над "Шахтарем", який сьогодні знову спіткнувся. Тепер ж обидва сьогоднішні суперники мають швидко відновитися, аби вже у четвер гідно виступити у Лізі Європи.

Коментарі ()