Головне

Об'єднаний чемпіонат імені Януковича В.Ф.

16.04.2013 11:00 1403 0
Об'єднаний чемпіонат імені Януковича В.Ф.

Поки Україна як може відхрещується від об`єднаного чемпіонату по футболу з Росією, у наших сусідів йде серйозна підготовка до турніру. Там не тільки створили оргкомітет змагань і назвали суму преміальних, але вже й знають від кого залежить життя можливого змагання.

Спроби якось розбудити українців на тему дуже сильного та перспективного чемпіонату з Росією, у наших співвітчизників лише викликає посмішку. А ось власникам українських команд не до сміху. І Суркіс, і Ахметов, і той же Коломойський десь глибоко, далеко у середині себе лише тільки "за" цей турнір. Але бояться конуренції та футболу без єврокубків, а це навіть переважує солідні преміальні за змагання від "Газпрому".

Але очевидно й інше, що в Украні чекають відмашки когось впливого. Але не Мішеля Платіні, не Йозефа Блаттера.  З УЄФА та ФІФА росіяни домовляться, там лише постане ціна питання.

Донецький "Шахтар", котрий на тему об'єднаного чемпіонату "глаголіт" вустами генерального директора клубу Сергія Палкіна був спочатку проти ідеї спільного чемпіонату з Росією, просував росіянам тему з Кубком, де у "гірників" не було б жодного зобов'язання. Але чи не в останньому своєму меседжі пан Палкін чомусь запнувся і сказав: все можливо, мовляв, до цього підштовхує клуби УЄФА...

І питання тут не тільки в зміні футбольного вектора Рінатом Ахметовим. Став відомий факт розмови керівника "Газпрому" Алєксєя Міллера, який фактично є "папою" зачаття ідеї створення об'єднаного чемпіонату та президента України Віктора Януковича.

Після діалогу Міллера з Януковичем у Росії впевненні, що тема об'єднагого чемпіонату вирішиться позитивно, якщо на те буде воля президента України. Сам Янукович запевнив Міллера, що він домовиться з клубами, які поки не хочуть грати в об'єднаному чемпіонаті. Єдине, що залишилося поза увагою, це що хотів би почути чи отримати Янукович в обмін на об'єднаний футбольний турнір? Але це вже зовсім інша та, мабуть, нефутбольна історія.

Тим не менш, в Україні Янукович уже розпочав діяти. Два тижні тому у президента відбулася розмова з очільником Федерації футболу України Анатолієм Коньковим, який був одним з основних критиків об'єднаного чемпіонату з Росією.

За іформацією "Чемпіона", за результатами зустрічі з президентом України Конькову була дана рекомендація утриматися від критики об'єднаного чемпіонату з Росією і проаналізувати можливість участі в ньому українських команд.

Коментарі ()